Βικτόρια Χίσλοπ: «Διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού»

Βικτόρια Χίσλοπ

"Στο μυαλό μου έγραφα ήδη αποχαιρετισμούς και σκεφτόμουν τι θα αφήσω στα παιδιά μου", εξομολογείται η Βικτόρια Χίσλοπ.

Η Βικτόρια Χίσλοπ επιστρέφει φέτος με την τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου της «Καρτ Ποστάλ», στην ΕΡΤ, ενώ παράλληλα θα δοκιμάσει τις χορευτικές της ικανότητες στο Dancing With The Stars. Σε συνέντευξή της στο περιοδικό Hello και την Σόνια Μαγγίνα, η Βικτόρια Χίσλοπ αποκαλύπτει πως πριν από μερικό καιρό διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού.

«Είμαι 62 ετών και τον περα­σμένο χρόνο, κατά την καραντίνα, διαγνώστη­κα με καρκίνο του μαστού. Η διάγνωση έγινε μία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα και μου φάνηκε πως ήρθε το τέλος του κόσμου. Τον Μάρτιο του 2020 είχα χάσει τη μητέρα μου και σκέφτηκα πως ήταν καλύτερα που είχε φύγει γιατί θα αγχωνόταν πολύ. Για λίγες εβδομάδες δεν ήξερα πώς θα πάνε τα πράγματα και βίω­σα μια κατάσταση όπου σκεφτόμουν πραγμα­τικά τον θάνατό μου. Στο μυαλό μου έγραφα ήδη αποχαιρετισμούς και σκεφτόμουν τι θα αφήσω στα παιδιά μου. Ήμουν όμως τυχερή καθώς δι­αγνώστηκα νωρίς, δεν υπήρχαν μεταστάσεις, χειρουργήθηκα –δεν χρειάστηκε να υποβληθώ σε μαστεκτομή, την οποία η μητέρα μου είχε κάνει στην ίδια ηλικία με μένα–, έκανα θερα­πείες και μέχρι τώρα όλα εξελίσσονται καλά. Ίσως ακούγεται κλισέ, αλλά νιώθω πως ξανα­γεννήθηκα», λέει η Βικτόρια Χίσλοπ και συνεχίζει:

«Πλέον σκέφτομαι πως είναι πολλά αυτά που έχω κάνει και λιγότερα αυτά που προσμένω, αλλά θα απολαύσω στο έπακρο όσα έρθουν. Αν κάτι δεν με κάνει ευτυχισμένη ή δεν το θέλω, θα λέω όχι. Μια τέτοια εμπειρία σου δίνει αληθινή δύναμη. Αποφασίζεις να μην ξοδεύεσαι και να μη σπαταλάς το χρόνο σου χωρίς λόγο. Δεν ξέρω πόσα χρόνια θα ζήσω ακόμη -θα ήθελα να είναι γύρω στα τριάντα-, αλλά όσα ζήσω θα τα ζήσω καλά, στο φως. Μπορεί μέσα στο 2020 να πέθανε η μητέρα μου και να διαγνώστηκα με καρκίνο, αλλά, στον αντίποδα, απέκτησα την ελληνική υπηκοότητα».

«Χειρουρ­γήθηκα δύο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, οι πρώτοι μήνες της νέας χρονιάς ήταν πολύ δύ­σκολοι, αλλά τώρα είμαι εδώ, στη λιακάδα, και για πρώτη φορά στη ζωή μου χορεύω στην τη­λεόραση. Είμαι πλέον ένας αισιόδοξος άνθρω­πος, ενώ δεν ήμουν ιδιαίτερα παλαιότερα. Δεν θέλω να ακουστώ αυτάρεσκη, αλλά πραγματι­κά νιώθω πως έχω στη ζωή μου όλα όσα χρειά­ζομαι για να είμαι ευτυχισμένη. Επιπλέον, ανυ­πομονώ να γίνω γιαγιά, τώρα έχω χρόνο. Έχω μια 4χρονη βαφτισιμιά στην Κρήτη, με την οποία περνώ τα καλοκαίρια μου και η οποία με προετοιμάζει για τα εγγόνια μου», καταλήγει η Βικτόρια Χίσλοπ.