Βέρα Μακρομαρίδου: «Δεν πίστευα ότι θα δούλευα μαζί τους, ρουφούσα σαν σφουγγάρι τις κινήσεις τους»

Βέρα Μακρομαρίδου

«Είμαι πολύ ευγνώμων για αυτή τη χρονιά, αν και είχε πολύ τρέξιμο», λέει η Βέρα Μακρομαρίδου.

Στο περιοδικό «7 μέρες tv» και τη Μαρία Ανδρέου έδωσε συνέντευξη η Βέρα Μακρομαρίδου. Η ηθοποιός που έγινε ευρέως γνωστή μέσα από το ρόλο της Άσπας στον Σασμό, έκανε, μεταξύ άλλων, κι έναν μίνι απολογισμό για τη σεζόν.

Κάνοντας έναν απολογισμό της σεζόν, τι θα λέγατε πως σας έδωσε ο Σασμός;

Μου έδωσε πάρα πολλά και, πρώτα απ’ όλα, μου έμαθε πολλά πράγματα για τη δουλειά μου, καθώς ήμουν ηθοποιός του θεάτρου και η τηλεόραση είναι μια άλλη τέχνη. Επίσης, μέσω της σειράς γνώρισα σπουδαίους ηθοποιούς, τους οποίους θαύμαζα και δεν πίστευα ότι θα δούλευα μαζί τους, ρουφούσα σαν σφουγγάρι τις κινήσεις τους.

Και φυσικά, μου έδωσε αναγνωρισιμότητα, αφού πλέον με φωνάζουν Άσπα στο δρόμο. Είμαι πολύ ευγνώμων για αυτή τη χρονιά, αν και είχε πολύ τρέξιμο. Με το που τελείωσαν τα γυρίσματα, πήγα διακοπές στην Ιταλία, στη Ρώμη, για να πάρω μια ανάσα, γιατί σε λίγο μπαίνουμε ξανά σε σκηνές.

Πώς έγινε ο Άγγελος τόσο εκδηκητικός;

Του κόστισε πολύ ο θάνατος του Πετρή. Ο Άγγελος ήρθε στο χωριό ήρεμος, λογικός, αλλά μέσα από τις αποκαλύψεις για την αυτοκτονία της μάνας του, τη δολοφονία του πατέρα του, το χαμό του Πετρή, τους καβγάδες με τη θεία και τα ξαδέρφια του, του γύρισε το κεφάλι.

Θεώρησε ότι για όλα τα δεινά που τράβηξε η οικογένειά του υπεύθυνοι είναι η Καλλιόπη και οι Σταματάκηδες. Θόλωσε και ήθελε να δει τη θεία του να καταστρέφεται, ενώ η γιαγιά Ειρήνη και η Μαρίνα, που γνωρίζουν από βεντέτες και φονικά, ήθελαν να λήξουν την ιστορία του Πετρή γρήγορα, καθώς ξέρουν ότι η μία δυστυχία φέρνει την άλλη. Ο Άγγελος έκανε λάθος.

Τι θέλει η Άσπα από την Αργυρώ;

Τι να θέλει; Να τη βλέπει χαρούμενη. Ο Σταύρος είναι ένας εξαιρετικός σύζυγος και υποστηρικτικός σε όλα. Αλλά η Άσπα ξέρει ότι ο μοναδικός έρωτας για την Αργυρώ είναι ο Αστέρης. Και δεν μπορεί παρά να είναι υπέρ της αγάπης τους.