Βασίλης Παϊτέρης: «Πάρα πολλοί μου έχουν φερθεί άσχημα…»

Βασίλης Παϊτέρης

"Είμαι φιλοσοφημένος, είμαι αναλώσιμος, γερνάω και «φεύγω»"

Ο Βασίλης Παϊτέρης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Λοιπόν και στην Ρενέ Σαραντινού, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε στιγμές που του έχουν φερθεί άσχημα, όπως λέει ο ίδιος.

Σου έχουν φερθεί άσχημα;

Πάρα πολλοί μου έχουν φερθεί άσχημα και πολλές φορές. Είμαι φιλοσοφημένος, είμαι αναλώσιμος, γερνάω και «φεύγω». Περιμένω το θάνατο, να τον αγκαλιάσω και να του πω: «Αδερφέ μου, πάμε». Από μικρό παιδί είμαι έτσι, γιατί πέθαναν οι γονείς μου μικροί, ήμουν μικρός και το έζησα έντονα. Ήξερα ότι κι εγώ θα πεθάνω, από μικρός. Δεν ήθελα ποτέ λεφτά, τη δόξα, η αναγνωρισιμότητα ήρθε με τα τραγούδια μου, αλλά ποτέ δεν κράτησα τα λεφτά, ό,τι έβγαζα τα έδινα.

Πού έδινες τα χρήματά σου;

Στους ανθρώπους που ήταν αδύναμοι, που δεν είχαν να φάνε. Στήριξα την οικογένειά μου, τα παιδιά μου… Λυπάμαι τους ανθρώπους που μαλώνουν για να πάρουν κι άλλα, κι άλλα… Πόσα χρόνια θα ζήσουν και προσπαθούν να πάρουν όλο και περισσότερα;

Εξακολουθείς να τρως ωμά τα φαγητά σου;

Τρώω αυτό που πρέπει να φάω, δεν σκοτώνω τα κακόμοιρα τα ζώα για να τα φάω και στα ψάρια είμαι δύσκολος. , άμα βρεθώ σε μια παρέα, θα φάω. Πρέπει να βρεθώ στον Αμαζόνιο, που καίγεται, να έχει ψηθεί ένα ζώο, να μην έχω τι άλλο να φάω και τότε θα φάω ψημένο κρέας.