Βασίλης Καλλίδης: «Προτιμώ την τηλεόραση από την κουζίνα»

Βασίλης Καλλίδης

"Δεν ήμουν ποτέ ο εργάτης μάγειρας που μετράει τις εργατοώρες. Όμως επαγγελματικά επιλέγω να μαγειρεύω εκεί που είμαι ευτυχισμένος, στα μαγαζιά μου τα δύο και σε άλλα events που επιλέγω εγώ".

Σεφ, τηλεοπτικό πρόσωπο, ζει και αναπνέει για τη μαγειρική αρκεί να είναι ευτυχισμένος με αυτό που κάνει. Ο Βασίλης Καλλίδης έδωσε μια «απολαυστική» συνέντευξη στη Μαρκέλλα Ρεπανέλη ενώ πόζαρε στο φακό του Αλέξανδρου Μακρή στους δρόμους της Αθήνας, για λογαριασμό του free press Life Magazine. Μεταξύ άλλων μίλησε για τα… ερωτικά φαγητά αλλά και για το τι επιλέγει τελικά, κουζίνα ή τηλεόραση;

Ο έρωτας και η μαγειρική μας οδηγούν σε ακρότητες;

Όταν ερωτεύεσαι κάνεις μόνο ακρότητες, φαντάζομαι! Επίσης αν είσαι αληθινός μάγειρας επίσης κάνεις μόνο ακρότητες! Ξέρεις τι εννοώ! Βαριέσαι θανάσιμα τις φασολάδες και θες να κάνεις ό,τι πιο παλαβό υπάρχει. Οπότε, ναι, σε αυτό το σημείο συμφωνώ ότι και ο έρωτας και η μαγειρική σε οδηγούν σε ακρότητες και… εκτροχιασμούς!

Υπάρχει κάποιο φαγητό που να θεωρείς ερωτικό;

Όχι, διότι δεν συνδέω τον έρωτα με το φαγητό. Οπότε δεν ξέρω τι σημαίνει «ερωτικό φαγητό». Ίσως για κάποιον ερωτικό φαγητό να είναι τα στρείδια. Πόσο κλισέ! Εγώ όταν τρώω στρείδια ή καρύδια δε μου συμβαίνει τίποτα μετά (γέλια) να σου πω την αλήθεια! Μπορεί για κάποιον να είναι πάρα πολύ ερωτικό φαγητό οι σαρδέλες πλακί στο φούρνο όπου έχει λερωθεί το πηγουνάκι της συντρόφου του με λίγο λαδάκι και το θεωρεί πολύ σέξι. Αυτό το δέχομαι! Μπορεί να είναι πολύ ερωτικά και τα παϊδάκια! Δεν κάνω πλάκα!

Στο έτερόν σου ήμισυ μαγειρεύεις;

Μαγειρεύω για τους πάντες! Και για το έτερον ήμισυ, και για τους φίλους, για τους πάντες! Να μου πεις για τους πάντες μαγειρεύω, όλη μέρα, 7 μέρες την εβδομάδα και ειδικά την πάβλοβα! Πραγματικά, το λέω δημόσια ότι αν κάνω πάβλοβα ακόμα μία φορά θα σκίσω το δίπλωμά μου! Έχω κάνει χιλιάδες! Μου τη ζητάνε συνέχεια!

Κουζίνα ή τηλεόραση;

Και τα δύο! Αλλά να ξέρεις γιατί κάνεις κουζίνα και γιατί τηλεόραση. Είμαι πολύ ειλικρινής και με τον εαυτό μου και με το κοινό μου. Προτιμώ την τηλεόραση από την κουζίνα αν θες μια ειλικρινή απάντηση, διότι είμαι κοινωνικός άνθρωπος και μου αρέσει να μιλάω με κόσμο παρά να είμαι κλεισμένος σε μια κουζίνα. Δεν ήμουν ποτέ ο εργάτης μάγειρας που μετράει τις εργατοώρες. Όμως επαγγελματικά επιλέγω να μαγειρεύω εκεί που είμαι ευτυχισμένος, στα μαγαζιά μου τα δύο και σε άλλα events που επιλέγω εγώ. Σίγουρα όμως όχι Δευτέρα με Κυριακή από τις 5 μέχρι τη 1 το βράδυ.