Βασίλης Καλλίδης: Ο θάνατος που τον σημάδεψε και η απουσία από την τηλεόραση

Βασίλης Καλλίδης

"Το διαχειρίστηκα με ηρεμία, όμως ήταν ένα θλιβερό γεγονός, που άλλαξε τον τρόπο σκέψης μου", εξομολογείται ο Βασίλης Καλλίδης.

O γνωστός σεφ Βασίλης Καλλίδης θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους σεφ. Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, ο ταλαντούχος μάγειρας μιλάει στην Σάσα Σταμάτη στην «ΟΝ time» για το χαμό της κολλητής του σε τροχαίο, την απώλεια του πατέρα του, αλλά και το πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά, αφού είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη.

Πώς αποφάσισες να κατέβεις στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» του νυν δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη;
Εδώ και πολλά χρόνια λέω δημόσια πως θα ήθελα πολύ να βοηθήσω στην προβολή της Αθήνας και ο τρόπος που σκέφτηκα πως μπορεί να πραγματοποιηθεί αυτό είναι να ασχοληθώ με τα κοινά. Η γνωριμία μας με το δήμαρχό μας Κώστα Μπακογιάννη ήταν καθοριστική. Με ενέπνευσε η ενέργειά του και πάνω απ’ όλα η διαφορά στην ποιότητα ζωής της πόλης μας τα τελευταία χρόνια. Παρά τους αρχικούς μου ενδοιασμούς, η φίλη Όλγα Βυθαράκη με έπεισε πως μπορώ να συνεισφέρω.

Γιατί δεν σε βλέπουμε στην τηλεόραση;
Στην τηλεόραση έχω να εμφανιστώ περίπου πριν από τον Covid, γιατί, ενώ είχα κάποιες προτάσεις, δεν ήταν κάποια που να ικανοποιεί το πάθος μου για ταξίδια γαστρονομίας και εξερεύνησης.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής σου, που σε λύγισε;
Ήταν ο θάνατος της καλύτερής μου φίλης, σε ηλικία 60 ετών. Έφυγε σε τροχαίο.

Πώς το διαχειρίστηκες;
Το διαχειρίστηκα με ηρεμία, όμως ήταν ένα θλιβερό γεγονός, που άλλαξε τον τρόπο σκέψης μου.

Πριν από τρία χρόνια «έφυγε» ο πατέρας σου. Τι σου λείπει από εκείνον;
Τα φαγητά του. Ήταν πολύ καλός μάγειρας και μου λείπουν τα φαγητά και αυτή η αίσθηση που σου παρέχουν οι γονείς, όσο μεγάλοι και να είναι, αρκεί να υπάρχουν.

Θα πήγαινες κριτής σε ριάλιτι μαγειρικής;
Εξαρτάται. Αν μου έδιναν πάρα πολλά χρήματα, εννοείται (γέλια.) Στ’ αλήθεια, όμως, δεν θα πήγαινα ποτέ, γιατί δεν είμαι καθόλου ανταγωνιστικό άτομο.

Ποιο είναι το πιο περίεργο πράγμα που έχεις φάει;
Έντομα και φίδι στην Ασία. Τρομερή εμπειρία, υπερνίκησε η περιέργειά μου, όμως σίγουρα προτιμώ ένα καλομαγειρεμένο μουσακά.

Σκέφτηκες ποτέ να υιοθετήσεις παιδί;
Το έχω σκεφτεί πάρα πολλές φορές. Υποθέτω πως έχω δείξει μέσω της ανιψιάς μου, της Δέσποινας, ότι θα ήμουν πολύ καλός πατέρας, όμως νιώθω ο ίδιος ακόμα παιδί και δεν αισθάνομαι έτοιμος να επωμιστώ αυτή την τεράστια ευθύνη.

Πού σε βρίσκουμε τώρα;
Με βρίσκετε στο ασιατικό εστιατόριό μου, «Pink Flamingo», στο κέντρο της Αθήνας, τελειώνω το πέμπτο μου βιβλίο με συνταγές απ’ όλη την Ελλάδα, ενώ ψάχνω και ένα χώρο για το νέο μου εστιατόριο.