Βασίλης Χαλακατεβάκης: «Είχα συνεργαστεί με κάποιους από αυτούς, δεν είχα ιδέα για τέτοια τραβηγμένα σκηνικά»

Βασίλης Χαλακατεβάκης

"Δεν θέλω να ασχοληθώ παραπάνω γιατί λερώνομαι και δεν θέλω να λερωθώ άλλο" είπε ο Βασίλης Χαλακατεβάκης.

Στο Λοιπόν και στην Μαρία Σοφιανού έδωσε συνέντευξη ο Βασίλης Χαλακατεβάκης, ο οποίος μίλησε για το Me Too αλλά κι αν τον σόκαραν τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.

-Ποια είναι η γνώμη σας για το κίνημα me too και για τις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος συναδέλφων σας;

Κάποια πράγματα που βγήκαν, καλώς βγήκαν. Από εκεί και πέρα, δεν θα κρίνω εγώ το αποτέλεσμα, αλλά η δικαιοσύνη. Δεν μπορώ να κάνω τον δικαστή. Σωστά κάνανε και μιλήσαν αυτοί που είχαν πρόβλημα, πρέπει κάποια στιγμή να βγαίνουν προς τα έξω αυτά τα πράγματα. Εμένα προσωπικά δεν μου έχει συμβεί να αντιμετωπίσω κάτι παρόμοιο, ίσως επειδή είμαι πολύ ευθύς στα πράγματα και κάθετος. Αν ωστόσο μου συνέβαινε κάτι ανάλογο, έστω και λεκτική βία, θα είχα αντιδράσει.

-Σας σόκαραν όλα αυτά που βγήκαν στη δημοσιότητα;

Η αλήθεια είναι ότι από κάποια πράγματα σοκαρίστηκα. Για κάποια άλλα που αφορούν σε λεκτική βία, όχι, καθώς στη δουλειά μας υπάρχουν αυτά, αλλά μέχρι εκεί. Τώρα για βιασμούς και τέτοια πράγματα, δεν είχα φανταστεί ότι είχε προχωρήσει τόσο πολύ όλο αυτό. Μπορώ να σου πω ότι ταράχτηκα. Σαφώς και στενοχωρήθηκα παράλληλα, γιατί είχα συνεργαστεί με κάποιους από αυτούς και μάλιστα χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν είχα ιδέα για τέτοια τραβηγμένα σκηνικά. Δεν μπορώ να δικαιολογήσω τους ανθρώπους, γιατί οι πράξεις τους αποδεικνύουν άλλα πράγματα, δυστυχώς.

-Έχετε μιλήσει με κάποιον από αυτούς, εφόσον έχετε υπάρξει και συνεργάτες;

Με κάποιους έχω μιλήσει και με κάποιους άλλους όχι. Ας του κρίνει η δικαιοσύνη και από εκεί και πέρα όλα θα πάρουν τον δρόμο τους. Δεν θέλω να ασχοληθώ παραπάνω γιατί λερώνομαι και δεν θέλω να λερωθώ άλλο.