Βασιλική Ανδρίτσου: Η εγκυμοσύνη, το παιδί, ο Αλέξανδρος Ρήγας και η συνεργασία που δεν έγινε

Βασιλική Ανδρίτσου

"Κι εγώ δυσκολεύτηκα. Αλλά είχα έναν τρομερό γιατρό..." - "Δεν προχώρησε η συνεργασία με τον Αλέξανδρο Ρήγα, γιατί δεν τα βρήκαμε σε πολλά πράγματα. Από ότι κατάλαβα..."

Η πρωταγωνίστρια της κωμικής σειράς «Θα γίνει της… Πολυκατοικίας» που θα βλέπουμε κάθε Τρίτη και Τετάρτη στον Σκάι, στις 21.00, μιλάει για πρώτη φορά από τότε που έγινε μητέρα. Η Βασιλική Ανδρίτσου περιγράφει, στο page2 της εφημερίδας Νέα Σελίδα και τον Γιάννη Πουλόπουλο, όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, εξηγεί πόσο έχει αλλάξει η ζωή της και αποκαλύπτει το όνομα που θα δώσει στην κόρη της.

Τι θα γίνει φέτος στης… Πολυκατοικίας; Καταρχήν, πρέπει να πω ότι οι ένοικοι της «Πολυκατοικίας» που θα δούμε στον Σκάι, δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που γνωρίσαμε από την «Πολυκατοικία» του Mega. Οι ίδιοι δημιουργοί στην Ισπανία έφτιαξαν μία νέα σειρά που γνωρίζει πολύ μεγάλη επιτυχία και παίζεται δώδεκα χρόνια. Στο σίριαλ του Mega ήμουν η Ελένη κι εδώ κάνω την Χριστίνα. Επίσης, ο Παύλος Χαικάλης που ήταν και αυτός στην «Πολυκατοικία» δεν παίζει τον κ. Μπαλαφούτη, ούτε ο Νίκος Πουρσανίδης είναι gayδικηγόρος και έχει δεσμό με τον Χάρη Ασημακόπουλο. Χαίρομαι πολύ που συναντιέμαι ξανά με αυτούς τους δύο αγαπημένους συναδέλφους, αλλά και με τον Βασίλη Θωμόπουλο, με τον οποίο είχαμε δουλέψει στην πρώτη «Πολυκατοικία», όπως και με τους υπόλοιπους συνεργάτες.

Πριν κλείσεις στο «Θα γίνει της… Πολυκατοικίας» είχε ακουστεί το όνομά σου για το «Room Service πλιζ» του Αλέξανδρου Ρήγα. Γιατί δεν προχώρησε; Δεν προχώρησε, γιατί δεν τα βρήκαμε σε πολλά πράγματα. Από ότι κατάλαβα από τις συζητήσεις που είχαμε κάνει το σίριαλ του Αλέξανδρου θα είχε μία δυσκολία στα γυρίσματα, γιατί πολλά από αυτά θα γίνονταν σε εξωτερικούς χώρους. Οπότε δεν νομίζω ότι θα καταφέρναμε να συνεργαστούμε, γιατί από τη στιγμή που το μωράκι μου είναι επτά μηνών δεν θα μπορούσα να λείπω από το σπίτι πέντε μέρες την εβδομάδα για πολλές ώρες. Στην «Πολυκατοικία», επειδή το καστ είναι πολυπληθές, μπορούν να γκρουπαριστούν τα γυρίσματα και να δουλεύω τρεις φορές την εβδομάδα. Αλλά εκτός αυτού, δεν τα βρήκαμε και σε άλλα επίπεδα.

Είχες αποφασίσει να μην κάνεις τηλεόραση φέτος; Όχι μόνο τηλεόραση, είχα αποφασίσει να μη δουλέψω καθόλου φέτος. Και γενικότερα, τώρα που ανακαλύπτω πως είναι η καθημερινότητα με ένα παιδί και επειδή δεν έχω σκοπό να το αφήνω να το μεγαλώνουν άλλοι, για να κάνω καριέρα, θα προσαρμόσω το πρόγραμμά μου ανάλογα με τις ανάγκες της κόρης μου. Δεν πρόκειται δηλαδή πια να δουλεύω ταυτόχρονα σε θέατρο και σε τηλεόραση, όπως έκανα είκοσι χρόνια. Αυτή τη στιγμή έχει προτεραιότητα το μεγάλωμα της κόρης μου! Δεν είμαι πλούσια, για να μην έχω ανάγκη να δουλεύω, αλλά επειδή τα προηγούμενα χρόνια έφευγα από το σπίτι μου στις 8 το πρωί και γυρνούσα στη 1 το βράδυ, αυτό δεν θα ξαναγίνει. Ξέρω ότι θα υπάρχουν προτάσεις που θα απορρίψω και ότι αυτό μπορεί να έχει κόστος και οικονομικό, αλλά και καλλιτεχνικό, αλλά είμαι έτοιμη να το υποστώ.

Ήθελες πολλά χρόνια να γίνεις μητέρα; Όχι. Θέλαμε με τον άντρα μου να μεγαλώσουμε την οικογένειά μας, αλλά επειδή νιώθαμε πολύ νέοι, ή πολύ μποέμ το αναβάλλαμε. Μέχρι που κάποια στιγμή μετά τα σαράντα, είπαμε «ας οργανωθούμε λίγο» και… τρέξαμε! Τελικά όλα γίνονται τη στιγμή που πρέπει και κάθε γυναίκα νιώθει μέσα της πότε είναι έτοιμη για να γίνει μητέρα.

Πολλές γυναίκες δυσκολεύονται να μείνουν έγκυες, μετά τα σαράντα. Αγχώθηκες ότι μπορεί να μην τα καταφέρεις; Κι εγώ δυσκολεύτηκα. Αλλά είχα έναν τρομερό γιατρό τον Κωνσταντίνο Δημητρούλη, μία εξαιρετική μαία, την Έντα Μπάκα που με βοήθησαν, πολύ υπομονή, επιμονή και πίστη. Όταν λέω ότι δυσκολεύτηκα δεν εννοώ ότι έκανα πολλές προσπάθειες. Απλά, έπρεπε να κάνω κάποια πράγματα, πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία της εγκυμοσύνης. Αλλά ακόμα κι αυτές οι δυσκολίες, δεν έχουν σημασία, γιατί το αποτέλεσμα όλης αυτής της προσπάθειας είναι η γέννηση της κόρης μου.

Είχες εύκολη εγκυμοσύνη; Στην εγκυμοσύνη μου πέρασα υπέροχα. Αλλά ακολούθησα ευλαβικά το πρόγραμμα που μου είχε δώσει ο γιατρός μου χωρίς να κάνω ατασθαλίες. Την απόλαυσα πραγματικά. Δεν είχα ούτε «ουφ», ούτε «ωχ». Ξέρεις, τι ωραία είναι να κάθεσαι χαλαρά στον καναπέ του σαλονιού σου και να σε περιποιούνται;

Δεν είχες ναυτίες, ζαλάδες και άλλα τέτοια συμπτώματα; Είχα μερικές ξινίλες! Ε, και! Έχω δουλέψει με συναδέλφους που ήταν πολύ πιο ξινοί, οι ξινίλες που είχα στην εγκυμοσύνη θα με πείραζαν; (Γελάει).

Ξύπνησες τον άντρα σου μέσα στη νύχτα για να σου φέρει κάτι που σου μύρισε; Όχι. Γενικά δεν μου μύρισε κάτι, για να πω ότι το λαχτάρησα. Και τον άντρα μου, αν τον ρωτήσεις θα σου πει ότι δεν τον ταλαιπώρησα! Ήμουν πολύ πειθαρχημένη, γιατί ήμουν απόλυτα συνειδητοποιημένη και σε σχέση με το φαγητό και σε σχέση με το τσιγάρο. Ότι μου έλεγε ο γιατρός μου το ακολουθούσα κατά γράμμα, χωρίς όμως να αγκομαχώ.

Βασιλική Ανδρίτσου

Πόσα κιλά πήρες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σου; Δεν πήρα πάρα πολλά κιλά, αλλά δυσκολεύομαι να τα χάσω. Αλλά δεν με ενοχλεί καθόλου.

Πώς αντέδρασες όταν διάβασες το καλοκαίρι σχόλιο follower σου στο Instagram που σου έγραψε ότι θα πρέπει να κάνεις δίαιτα; Δεν ξέρω καν αν ήταν άντρας ή γυναίκα, γιατί χρησιμοποίησε ψευδώνυμο. Απάντησα λοιπόν κι εγώ «Δεν θέλω να κάνω δίαιτα. Αν θες να κάνεις εσύ, κάνε!». Οι followers μου αντέδρασαν πολύ άσχημα και μου έστειλαν διάφορα μηνύματα συμπαράστασης.. Εγώ δεν το πήρα τόσο σοβαρά, ούτε πληγώθηκα, παρόλο που θεωρώ ότι είναι τρομερά αγενές να πεις σε κάποιον ότι χρειάζεταιι δίαιτα. Ο καθένας έχει καθρέφτη στο σπίτι του και μπορεί να κρίνει μόνος του τι θέλει να κάνει με το σώμα του. Αλλά τα κιλά που πήρα στην εγκυμοσύνη μου τα λατρεύω. Υπάρχουν γυναίκες που με το που γεννάνε επανέρχονται στις προηγούμενες αναλογίες τους και άλλες, όπως εγώ, που δυσκολεύονται να τα χάσουν ή μπορεί να μην τα χάσουν και καθόλου. Εμένα πάντως δεν θα με πειράξει…

Δεν είναι μία μορφή κοινωνικού ρατσισμού να θεωρείται ιδεατό με το που γεννάει μία γυναίκα να χάνει αμέσως όλα τα κιλά της εγκυμοσύνης; Η αλήθεια είναι ότι όλοι θαυμάζουν και θα πουν αμέσως μπράβο στις γυναίκες που μετά την εγκυμοσύνη είναι περίπου, όπως ήταν πριν. Εγώ θεώρησα σωστό- και καταθέτω απλά τη δική μου άποψη, χωρίς να θέλω να κάνω μάθημα σε κανένα- ότι δεν πρέπει να πιέσω τον εαυτό μου να αδυνατίσει, την περίοδο που θηλάζω το μωρό μου. Να πιεστώ για να βγω ξανά αδύνατη στην Ελληνική showbiz; Ε, όχι! Αυτό είναι κάτι που δεν με ενδιέφερε ποτέ! Πόσο μάλλον τώρα! Υπάρχουν γυναίκες που είναι η φτιαξιά τους τέτοια, που δεν μπορούν να είναι πολύ αδύνατες. Πρέπει να το καταλάβουν, να μην πιέζουν τον εαυτό τους και να αγαπήσουν το είδωλο που βλέπουν στον καθρέφτη. Εγώ αγαπώ το σώμα μου, όπως είναι…

Πώς φανταζόσουν τη μητρότητα και πως είναι τελικά; Αυτό που ανακάλυψα από τότε που γεννήθηκε η κόρη μου είναι ότι αυτό που φανταζόμουν δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα. Αυτό που ζω είναι τρεις φορές πιο τέλειο! (Γελάει). Είναι και που το παιδί μου είναι πολύ καλόβολο και δεν με έχει ταλαιπωρήσει καθόλου! Αφού καμία φορά την κοιτάω και της λέω: «Τι καλόβολο πλάσμα, τι ευγενικό και τι κοινωνικό που είσαι εσύ! Σε ποιον έμοιασες; Γιατί στη μάνα σου δεν έμοιασες σίγουρα!». (Γελάει). Δεν έχω δυσκολευθεί καθόλου με το μωρό και ότι σχετίζεται με τη φροντίδα του, μου βγαίνουν τόσο φυσικά, σαν να είχα γίνει ξανά μητέρα.

Αλήθεια, σε ποιον μοιάζει περισσότερο; Σε εσένα ή στον άντρα σου; Οι περισσότεροι μου λένε ότι μοιάζει στον άντρα μου. Και όταν μου το λένε, με κοιτούν με λύπη. Αφού καμιά φορά τους λέω «Γιατί μου το λέτε με στεναχώρια; Είναι ωραίο να μοιάζει στον άντρα μου. Το λυπηρό θα ήταν να μοιάζει σε κανένα άγνωστο». (Γελάει).

Έχετε αποφασίσει τι όνομα θα της δώσετε; Θα πάρει τα ονόματα των γιαγιάδων της, που είναι Ευανθία και Ιωάννα και θα τη φωνάζουμε Ανθένια.

Πόσο άλλαξε την σχέση σου με τον άντρα σου, ο ερχομός της Ανθένιας; Πάντα ήμασταν κοντά με τον άντρα μου, αλλά αισθάνομαι ότι ο ερχομός του παιδιού μας ένωσε ακόμα περισσότερο.  Νιώθω ότι αγαπιόμαστε περισσότερο από τότε που γεννήθηκε!

Πώς φαντάζεσαι ότι θα είσαι ως μαμά; Πιστεύεις ότι θα γίνεις υπερπροστατευτική; Πρέπει να σου ομολογήσω πως όταν γεννήθηκε αισθάνθηκα σαν να μου βάλανε στον αυχένα το τσιπάκι της ανησυχίας. Όχι την ανησυχία του τύπου «Βάλε την ζακέτα σου, μην κρυώσεις!», αλλά αυτή που έχεις να είναι καλά το παιδί σου. Όταν μου την έφεραν να τη δω ένιωσα ένα μούδιασμα, που νομίζω ότι δεν θα μου φύγει. Με το πρώτο βλέμμα αισθάνθηκα ένα τρομερό δέσιμο που δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια. Η ευτυχία που νιώθω είναι ανείπωτη. Πλέον ότι κάνω είναι για το παιδί μου! Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σου, δεν έχω ιδέα πως θα είμαι ως μαμά! Ελπίζω να είμαι ψύχραιμη!