Βάσια Παναγοπούλου: «Φοβήθηκα! Υπάρχει κάτι χειρότερο από το να σου φωνάζουν ότι θα σε κάψουν ζωντανή;»

Βάσια Παναγοπούλου

«Εξαιτίας όλου αυτού που έγινε...»

Η Βάσια Παναγοπούλου σε συνέντευξη της στην Τζώρτζια Συρίχα και στο περιοδικό YOU μιλά για τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά και για τα επεισόδια που είχαν συμβεί έξω από το θέατρο Χυτήριο πριν μερικά χρόνια, όταν παιζόταν η παράσταση Corpus Cristi.

[dfp_ads id=236982]

Με την απόφαση της κυβέρνησης να κρατήσει μόνο 4 κανάλια και να πέσει «μαύρο στα υπόλοιπα συμφωνείς; «Δεν είμαι αρνητική στην αναδιανομή του τηλεοπτικού τοπίου, περιμένω να δω πως θα εξελιχθεί αυτό και ποιο θα είναι το νέο τηλεοπτικό τοπίο, ελπίζω σε μια καλύτερη τηλεόραση. Πάντως δεν θα σου έλεγα ότι είμαι και ικανοποιημένη από αυτό που έβλεπα να γίνεται τα τελευταία χρόνια στην τηλεόραση, άσε που πιστεύω ότι ζούμε την εποχή του διαδικτύου και η νεολαία δεν ασχολείται με την TV… Το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν πολλοί απλήρωτοι συνάδελφοι μου από την ήδη υπάρχουσα τηλεόραση.

Για τη θεατρική παράσταση «Corpus Cristi», που είχε ανέβει στο Χυτήριο και είχε γίνει ο κακός χαμός τότε, μετάνιωσες; Λυπάμαι πάρα πολύ που τότε ένα θεατρικό έργο είχε προκαλέσει τόσο μεγάλη ένταση, κακό και φασαρία, γιατί δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση πρόκλησης. Ήταν σαν όλα τα άλλα, να παίζοταν σε θέατρο και όχι σε κάποια πλατεία… Ας πούμε ότι εξαιτίας όλου αυτού που έγινε μπορέσαμε και κάναμε κάποιες συζητήσεις για την ελευθερία της έκφρασης, το δικαίωμα του να επιλέγει κάποιος τον τρόπο που θα εκφραστεί στην Τέχνη κι ας αφήσουμε στην άκρη όλα τα υπόλοιπα γιατί είναι μαύρα και σκοτεινά και δεν μου αρέσουν.

«Δεν δέχομαι καμία ερώτηση, για το αν νιώθω Έλληνας ή Αλβανός. Είμαι και τα δύο»!Οργισμένη απάντηση του σκηνοθέτη για τα γεγονότα στο «Χυτήριο»!

Γιατί είναι μαύρα και σκοτεινά; Γιατί βγήκε προς τα έξω μια πάρα πολύ άσχημη εικόνα για το τι συμβαίνει στη χώρα μας… Είχαν έρθει από το BBC και το CNN και είχε πάρει τεράστια έκταση όλο αυτό που συνέβη. Δεν έχει ξαναγίνει σε θέατρο να κατέβει μια παράσταση επειδή το θέλησε ένα μέρος του κόσμου, το οποίο σέβομαι, και βέβαια, προσκλήθηκε μεγάλη ζημιά στο «Χυτήριο» γιατί πέρασε πολύς καιρός μέχρι να στηλωθεί ξανά στα πόδια του και να περάσει η μπόρα…

Φοβήθηκες τότε για τη ζωή σου; Ψυχολογικά για σένα πως ήταν; «Πως να ήταν; Υπήρχε κάτι χειρότερο από το να σου φωνάζουν απ’ έξω ότι θα σε σκοτώσουν και ότι θα σε κάψουν ζωντανή; Ο φανατισμός πάντα εμπεριέχει και τον κίνδυνο ακραίων καταστάσεων, επομένως σαφώς και φοβήθηκα.