Βαγγέλης Κονιτόπουλος: «Δεν μας καλούν, δεν θέλουν το νησιώτικο τραγούδι»

Βαγγέλης Κονιτόπουλος

Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος εκφράζει την πικρία του για τηλεοράσεις και ραδιόφωνα.

O «βασιλιάς» του νησιώτικου τραγουδιού, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, ξεσπάει μέσω της ΟΝ Τime. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης που με τραγούδια του έχουμε χορέψει και γλεντήσει όλα αυτά τα χρονια δεν μπορεί να κρύψει ότι πλέον τα νησιώτικα τραγούδια είναι στο περιθώριο και τηλεοπτικά αλλά και ραδιοφωνικά. Συγκεκριμένα σε επικοινωνία που είχε η Σάσα Σταμάτη με τον αγαπημένο καλλιτέχνη, είπε:

«Αναρωτιέμαι γιατί τόση απαξίωση  στα νησιώτικα τραγούδια και στους εκπροσώπους του; Τι συμβαίνει, τι εχει γίνει; Υπάρχουν τόσες εκπομπές ακόμα και στην κρατική τηλεόραση έχουν 3 μουσικές εκπομπές και καμία δεν μας έχει καλέσει για να κάνει ένα αφιέρωμα στο νησιωτικό τραγούδι και κυρίως στην οικογένεια μας που έχει γράψει την δίκη της ιστορία και έχει προσφέρει τόσα πολλά στην μουσική  παράδοση του Αιγαίου».

Μάλιστα, ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος μιλάει και για τα ραδιόφωνα «Το ίδιο συμβαίνει και στα ραδιόφωνα. Δεν παίζουν καθόλου νησιώτικα τραγούδια . Τα νησιώτικα τραγούδια με την οικογένεια μας και τον Γιάννη Πάριο έχουν κάνει όχι μόνο τις μεγαλύτερες πωλήσεις και  μπήκαν σε όλα τα ελληνικά σπίτια και αγαπήθηκαν και χορεύτηκαν απ’ όλες τις γενιές». Ο ίδιος μάλιστα θυμάται ότι παλαιότερα τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά: «Όλες οι τηλεοπτικές εκπομπές μας καλούσαν. Σε  μας πόνταραν για την υψηλή τηλεθέαση τους. Θυμάμαι ότι είχα κουραστεί να πηγαίνω αλλά δεν ήθελα να πω σε κανέναν όχι και να τον στενοχωρήσω σήμερα φτάσαμε στο άλλο άκρο, να μην μας καλεί κανείς. Δεν καταλαβαίνω γιατί».

Όσο αφορά στα επαγγελματικά του είπε ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος: «Περιμένουμε εναγωνίως όλοι οι καλλιτέχνες να μας επιτρέψουν ξανά να δουλέψουμε και φυσικά όλον αυτόν τον καιρό της καραντίνας εγώ δεν έχω σταματήσει λεπτό να δημιουργώ. Μάλιστα, τις γιορτές έκανα έντονη την παρουσία των νησιωτών καλλιτεχνών με τα »Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα της καραντίνας» που ήταν μια ιδέα δίκη μου την οποία υλοποίησα με την συμμετοχή του στιχουργού Θανάση Περιστεράκη και όχι μόνο, αφού υπήρχαν πολλοί που βοήθησαν να βγει αυτό το αποτέλεσμα που διαδικτυακά σάρωσε. Αυτό κάτι λέει».