Βάνα Πεφάνη: Το ατύχημα που παραλίγο να την αφήσει παράλυτη

Βάνα Πεφάνη

«Ευτυχώς χτύπησα σε έναν σπόνδυλο πάνω από αυτόν που θα μπορούσε να με αφήσει παράλυτη», λέει η Βάνα Πεφάνη.

Στο περιοδικό ΕΓΩ και τον Ανδρέα Θεοδώρου έδωσε συνέντευξη η Βάνα Πεφάνη. Η γνωστή ηθοποιός απάντησε, μεταξύ άλλων, και για το ατύχημα που παραλίγο να την αφήσει ανάπηρη.

Στον Θεό πιστεύετε;

Να σας πω την αλήθεια, προσεύχομαι περισσότερο στον άνθρωπο, όσο περίεργο και αν είναι αυτό. Όλα αυτά που συμβαίνουν όμως, κινδυνεύουν να με κάνουν να χάσω την πίστη μου στον άνθρωπο.

Είχατε ποτέ κάποιο ατύχημα;

Είχα ένα ατύχημα και κόντεψα να μείνω ανάπηρη. Κατά τη διάρκεια μιας πρόβας, έπεσα με τη μέση μου στο τσιμέντο και ακινητοποιήθηκα για έναν μήνα. Ευτυχώς χτύπησα σε έναν σπόνδυλο πάνω από αυτόν που θα μπορούσε να με αφήσει παράλυτη.

Πώς διαχειριστήκατε το γεγονός ότι ξαφνικά βρεθήκατε καθηλωμένη στο κρεβάτι;

Νομίζω εκείνη τη στιγμή κατάλαβα τα ζώα στον ζωολογικό κήπο. Κατάλαβα τι σημαίνει το να βρίσκεται ένα λιοντάρι σε κλουβί. Έπρεπε να ήμουν ακίνητη, αν και στο τέλος έκανα κάποιες παρασπονδίες, ήταν πολύ δύσκολη περίοδος για μένα. Δεν μπορούσα να κάνω πράγματα, ήθελα να σηκωθώ νωρίτερα, αλλά δεν μπορούσα. Χάρη σε αυτή την ορμή που έχω, έγινε γρήγορα η αποθεραπεία μου, γιατί ήθελα να τελειώσει γρήγορα αυτό το μαρτύριο.

Τι ονειρεύεστε για το μέλλον;

Να μου συμβαίνουν ωραίες δουλειές, που να είμαι περήφανη για αυτές. Να χαίρομαι που πηγαίνω να παίξω στο θέατρο και τις συνεργασίες μου. Να κάνω πολλά ταξίδια, γιατί υπάρχουν πολλά μέρη που δεν έχω επισκεφθεί ακόμη και θέλω πάνω από όλα να είμαι πολύ καλά με τον σύντροφό μου.