Βάνα Πεφάνη: «Θεατρικοί παραγωγοί δεν θέλουν να προσλάβουν ηθοποιούς αλλά κράχτες με βάση τους followers»

Βάνα Πεφάνη

"Μιλάμε για άλλη δουλειά, θέλουν να προσλάβουν πρόσωπα που κάνουν ένα άλλο επάγγελμα" δηλώνει η Βάνα Πεφάνη.

Η Βάνα Πεφάνη έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης στην εφημερίδα On Time Σαββατοκύριακο και τη δημοσιογράφο Σίσσυ Μενεγάτου. Μάλιστα, η έμπειρη ηθοποιός και σκηνοθέτης εξέφρασε αιχμηρά την προσωπική της άποψη τόσο για ανθρώπους που εισβάλλουν στην υποκριτική από τα ριάλιτι όσο και την επιλογή βάση… followers!

Ως σκηνοθέτης, θα συνεργαζόσουν με κάποιο από τα πρόσωπα που βγήκαν από ριάλιτι, πχ. με τον Γιώργο Αγγελόπουλο, που τον βλέπουμε στη «Γη της ελιάς»;

Δεν τον ξέρω και δεν μπορώ να τον κρίνω. Αυτό που μπορώ να πω σίγουρα είναι ότι ως σκηνοθέτης θα έπαιρνα έναν οποιονδήποτε άνθρωπο – και δεν μιλάω μόνο από ριάλιτι -, που δεν θα είχε τη θεατρική εκπαίδευση του ηθοποιού, εάν τον ήθελα για ένα πολύ συγκεκριμένο πράγμα. Δηλαδή, αν για κάποιο ρόλο δεν μπορούσα να βρω έναν ηθοποιό κατάλληλο, είτε από εξωτερική εμφάνιση είτε από ιδιοσυγκρασία – και μιλάω πάντα για μικρά «πραγματάκια», όχι για πρωταγωνιστικούς ρόλους -, σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί και να ρίσκαρα να πάρω κάποιον/α που δεν έχει καμία εκπαίδευση και να δουλέψω μαζί του πάρα πολύ για να μπορέσει να σταθεί σε μια παράσταση μου. Είμαι υπέρ της δια βίου εκπαίδευσης στο επάγγελμα μας και υπέρ της απόκτησης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.

Πως βλέπεις αυτό που έγινε γνωστό από συναδέλφους σου, ότι πλέον κάποιοι θεατρικοί παραγωγοί ζητούν να προσλάβουν ηθοποιούς με βάση τον αριθμό των followers τους στο Instagram;

Εάν συνέβη αυτό – που θα συνέβη, για να ειπωθεί, αλλά εγώ δεν το έχω βιώσει – μιλάμε για άλλη δουλειά. Δεν θέλουν να προσλάβουν ηθοποιούς, θέλουν να προσλάβουν κράχτες. Θέλουν να προσλάβουν πρόσωπα που κάνουν ένα άλλο επάγγελμα. Γιατί, αν θες να προσλάβεις έναν ηθοποιό, πήγαινε να δεις μια παράσταση του, κάνε μια έρευνα γι’ αυτόν, δες που έχει παίξει, άλλα πράγματα πρέπει να εξετάσεις.

Πηγή εικόνας: NDP Photo