Τζώρτζογλου: Γιατί είπα ναι στη «Zωή της άλλης»

Διαβάστε αποκλειστικά στο zappIT

Μεγάλες ανατροπές φέρνει ο Στράτος Τζώρτζογλου με την εμφάνιση του στην καθημερινή σειρά του MEGA «Η ζωή της άλλης». Όπως μας αποκάλυψε ο Σταύρος Αβδούλος, που υπογράφει το σενάριο μαζί με την Ειρήνη Ριτσώνη, μπαίνει σαν σίφουνας και φέρνει τα πάνω κάτω στη σχέση της Ντορίτας (Ευγενία Παναγοπούλου)  με τη μητέρα της Μαίρη (Δώρα Χρυσικού). Όσο για το γνωστό ηθοποιό καλείται να ενσαρκώσει έναν ρόλο, που όπως τονίζει δεν έχει καμία σχέση με τη δική του πορεία ως πατέρας.

Ο Στράτος Τζώρτζογλου υποδύεται τον Αντώνη,  πρώην σύζυγο της Μαίρης, ο οποίος, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της, τις είχε εγκαταλείψει όταν η Ντορίτα ήταν μικρή. Τώρα εκείνη έχει βρει και πάλι τον έρωτα στο πρόσωπο του Μάνου (Κώστας Αποστολάκης) και ονειρεύεται να κάνει μαζί του μια νέα αρχή. Μέσα στα σχέδια της είναι και ο γάμος, γι’ αυτό και αποφασίζει να βάλει ένα τέλος στο παρελθόν, παίρνοντας το διαζύγιο που τόσα χρόνια είχε αμελήσει. Όπως θα αποδειχθεί όμως λογάριαζε χωρίς τον…. Αντώνη, ο οποίος έχει άλλα σχέδια. Εισβάλει από το πουθενά στη ζωή τους, φέρνοντας μεγάλες ανατροπές και συγκρούσεις. «Ο Αντώνης εκβιάζει την πρώην γυναίκα του για να της δώσει διαζύγιο, με στόχο να της αποσπάσει κάποια χρήματα. Δεν κυνηγάει κάτι μεγάλο, είναι ένας μικροαπατεώνας και επιπόλαιος κακός θα έλεγα. Συναντώντας όμως την κόρη του ίσως και να ξυπνήσουν μέσα του κάποια συναισθήματα, τα οποία δεν είχε νιώσει ποτέ. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν γνώριζε τι σημαίνει να είσαι μπαμπάς. Νομίζω ότι ο Αντώνης αντιπροσωπεύει μια μερίδα ανθρώπων που δεν έμαθαν ποτέ να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους».

Ο πρώτος στόχος που βάζει ο Αντώνης είναι να πάρει με το μέρος του τη Ντορίτα και το καταφέρνει παρουσιάζοντας της μια διαφορετική εκδοχή για το χωρισμό του από την Μαίρη. Πολύ γρήγορα το νεαρό κορίτσι αρχίζει να έχει αμφιβολίες για τη μητέρα του, η οποία μάταια προσπαθεί να την πείσει ότι είναι όλα ψέματα. Ο Νικόλας (Ορέστης Τρίκας) παίζει το ρόλο του πυροσβέστη ανάμεσα σε μάνα και κόρη και προσπαθήσει να ηρεμήσει τα πνεύματα. Παράλληλα παίρνει και θέση, φυσικά υπέρ της Μαίρης, χωρίς αυτό βέβαια να έχει επιπτώσεις στη σχέση του με τη Ντορίτα. Το αντίθετο μάλιστα, στη δύσκολη αυτή περίοδο της ζωής της αποδεικνύεται ο πιο πολύτιμος συμπαραστάτης. Δεν θα ισχύσει όμως το ίδιο και για τη σχέση της Μαίρης με τον Μάνο, που θα δοκιμαστεί για μία ακόμη φορά. Όχι, ο Αντώνης δεν θα προσεγγίσει εκ νέου την πρώην σύζυγό του, ούτε κι εκείνη θα θελήσει να γυρίσει κοντά του. Η ψυχολογία της όμως θα είναι τόσο πεσμένη με όλα αυτά που θα συμβούν, που η ρήξη θα είναι αναπόφευκτη, ενώ κάποια στιγμή θα σκεφτούν ακόμη και το χωρισμό. Η γκεστ εμφάνιση του Στράτου Τζώρτζογλου θα κρατήσει 2-3 εβδομάδες και αναμένεται μέσα στις γιορτές.

Από το γιο μου παίρνω μόνο χαρές!

Η συμμετοχή σας στη «Ζωή της άλλης» είναι μια ευτυχής συγκυρία, με δεδομένη την πολύ δύσκολη τηλεοπτική χρονιά που διανύουμε;

Ναι και δούλεψα εξαιρετικά με όλους τους συνεργάτες της σειράς. Ο  Δημήτρης Αρβανίτης είναι ένας πολύ καλός σκηνοθέτης, ο οποίος δεν επιτρέπει να γίνονται προχειρότητες, όπως και οι υπόλοιποι σκηνοθέτες και ο Σταύρος Αβδούλος με την ομάδα συγγραφής σεναρίου. Είναι όλοι πολλά χρόνια επαγγελματίες, οπότε το γεγονός ότι μπορούν να εξασφαλίζουν ένα επεισόδιο την ημέρα δουλεύοντας σχεδόν κινηματογραφικά είναι άθλος.

Στη συγγραφική ομάδα συμμετέχει και η πρώην σύζυγος σας Μαρία Γεωργιάδου…

Ναι και μάλιστα σε κάποια επεισόδια έπαιξα και δικά της κείμενα, τα οποία τα αναγνώρισα αμέσως. Όταν ήμασταν μαζί και έγραφε σενάρια, τα διάβαζα πάντα και της έλεγα τη γνώμη μου, ενώ έχουμε κάνει και πολλά σίριαλ μαζί. Με τη Μαρία διατηρούμε μια πολύ καλή σχέση.

Η αλήθεια είναι ο συγκεκριμένος ρόλος δεν έχει καμία σχέση με την πορεία που έχετε εσείς ως πατέρας…

Όχι βέβαια! Το ακριβώς αντίθετο θα έλεγα.

Μπορείτε λοιπόν να βρείτε κάποια ελαφρυντικά σε αυτό τον ήρωα;

Το μόνο που μπόρεσα να βρω είναι ότι πρόκειται για έναν επιπόλαιο άνθρωπο, ο οποίος δεν έχει κακή πρόθεση. Έχει τύχει να συναντήσω πολλούς τέτοιους ανθρώπους, που πρόδιδαν πρώτα απ’ όλα τον εαυτό τους. Στην πραγματικότητα ήταν οι ίδιοι θύματα. Άνθρωποι που δεν αναλαμβάνουν ποτέ τις ευθύνες τους και ακόμη και η κακή τους πράξη είναι για οίκτο.

Ποια είναι η μεγαλύτερη χαρά που έχετε πάρει εσείς ως πατέρας;

Παίρνω καθημερινά χαρές, γιατί με τον Αλκιβιάδη έχουμε μια πολύ δυνατή σχέση. Παρόλο που ζούμε χώρια με τη Μαρία ο γιος μας δεν έχει νιώσει ποτέ την έλλειψη της οικογένειας κι αυτό μου δίνει επίσης μεγάλη χαρά. Είναι λίγο σπάνιο να κρατηθεί σε τέτοια ισορροπία ένα ζευγάρι. Δεν θα ξεχάσω ποτέ βέβαια πριν από μερικά χρόνια που βγήκε πρώτος σε κολυμβητικούς αγώνες, στους οποίους συναγωνιζόταν κάποια μεγαλύτερα παιδιά. Ήταν τόσο συγκινητική η προσπάθεια του που με έπιασαν τα κλάματα.

Όπως μαθαίνουμε την Πέμπτη θα σας δούμε στο «Χίλιες και μία νύχτες», σε μια ιδιαίτερη παράσταση…

Ναι πρόκειται για μια μουσική παράσταση που παρουσιάζουμε μαζί με την Λία Βίσση και τον Μιχάλη Κακέπη, σε σκηνοθεσία Αθηνάς Παππά, η οποία έχει τον τίτλο «Πέρα στο αύριο».