Τζώνυ Θεοδωρίδης: «Δεν είναι δυνατόν 2000 από το Πακιστάν να γιορτάζουν και εγώ να είμαι κλεισμένος»

Τζώνυ Θεοδωρίδης

Όσα είπε ο Τζώνυ Θεοδωρίδης για την πανδημία και τον εμβολιασμό.

Ο Τζώνυ Θεοδωρίδης παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τη δημοσιογράφο Μαρία Σοφιανού με αφορμή την θεατρική παράσταση στην οποία συμμετέχει. Μέσα σε όλα, ο γνωστός ηθοποιός πήρε θέση για την πανδημία και τον εμβολιασμο κατά της Covid 19.

Είναι γεγονός ότι η πανδημία έχει επηρεάσει πολύ και τον χώρο του θεάτρου. Πιστεύετε ότι θα σταματήσει να φοβάται ο κόσμος και θα γεμίσουν τα θέατρα;

Αν η πολιτεία δεν χειριστεί αλλιώς την κατάσταση, δεν νομίζω ότι μπορεί να πάει μπροστά το θέατρο, αλλά και η εστίαση. Ο κόσμος έχει φοβηθεί. Ακόμα κι αν βγει έξω, θα πιεί στα γρήγορα ένα ποτό και θα φύγει. Αυτή είναι όλη η ιστορία και με τα θέατρα. Δηλαδή εγώ δεν θα μπορούσα να πάω σε έναν κλειστό χώρο, όταν ο άλλος μου λέει ότι μπορώ να κολλήσω ακόμα και σε ένα ασανσέρ που μπαίνω για δευτερόλεπτα. Έχουμε λίγο μπερδευτεί. Δεχόμαστε από παντού διαφορετικές πληροφορίες και δεν ξέρουμε τι μας γίνεται. Πρέπει κάποιος να βγει και να μιλήσει υπεύθυνα για να μην παθαίνουμε πανικό.

Εσείς τον φοβηθήκατε τον ιό ή είσαστε από τους ψύχραιμους;

Εγώ πάντα πρόσεχα, πόσο μάλλον τώρα, που υποφέρουν και πεθαίνουν άνθρωποι. Ωστόσο δεν με έχει πιάσει τρέλα, ούτε θα φορέσω πανοπλία. Έχει διχαστεί ο κόσμος κι αυτό είναι το πιο άσχημο. Το καλοκαίρι μας είπαν ότι τελειώνουμε με την πανδημία, ελευθερία κ.λπ. και τώρα μας λένε όλοι τεστ και μάσκες. Μας είπαν ότι θα κάνουμε τα εμβόλια για να μην έχουμε περιορισμούς αλλά δεν ίσχυσε. Άρα γιατί με διχάζεις με έναν άνθρωπο που δεν έχει κάνει το εμβόλιο; Γιατί να πέσω σε αυτόν τον εκβιασμό; Χωρίς να έχω κάτι με τους ανθρώπους, δεν είναι δυνατόν δυο χιλιάδες άνθρωποι από το Πακιστάν να γιορτάζουν και εγώ να είμαι κλεισμένος σπίτι μου.