Τζένη Διαγούπη: «Προσπάθησα να ανταπεξέλθω με όση αξιοπρέπεια μπορούσα»

Τζένη Διαγούπη

Σε εξομολόγηση ψυχής προχώρησε η Τζένη Διαγούπη για τις δύσκολες στιγμές της.

Με αφορμή τη συνέχιση της σειράς «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» μίλησε η Τζένη Διαγούπη στο περιοδικό 7 Μέρες Tv και τον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα. Μεταξύ άλλων, μάλιστα, η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε στις δύσκολες οικονομικές στιγμές της επαγγελματικής της διαδρομής και την στήριξη που είχε πάντοτε από την οικογένεια της.

Βρίσκεστε περισσότερα από είκοσι πέντε χρόνια στο χώρο του θεάτρου. Αντιμετωπίσατε δυσκολίες;

Πολλές. Το επάγγελμα μας είναι πάρα πολύ δύσκολο και με μεγάλη ανασφάλεια, αλλά αυτό είναι κάτι που όλοι οι ηθοποιοί γνωρίζουμε από τη στιγμή που αποφασίζουμε να ακολουθήσουμε το δρόμο της υποκριτικής. Και φυσικά αυτό δεν έχει αλλάξει. Για εμάς, η λαίλαπα της κρίσης δεν είναι κάτι που ήρθε τα τελευταία χρόνια. Ισχύει από την ώρα που λέμε «θέλω να ασχοληθώ με το θέατρο». Μαθαίνουμε να αγωνιζόμαστε. Σκεφτείτε μόνο πως αναζητάμε δουλειά τουλάχιστον δυο φορές το χρόνο.

Υπήρξαν στιγμές μέσα σε αυτή την πορεία που αδυνατούσατε να καλύψετε τα αναγκαία για την επιβίωση σας έξοδα;

Ναι, φυσικά και υπήρξαν τέτοιες στιγμές και προσπάθησα να ανταπεξέλθω με όσο περισσότερη αξιοπρέπεια μπορούσα.

Πολλοί συμπολίτες μας λόγω της κρίσης και της πανδημίας έχουν έρθει αντιμέτωποι με μια αντίστοιχη συνθήκη. Εσείς πως το διαχειριστήκατε;

Προσπάθησα να κάνω κάτι διαφορετικό, να βιοποριστώ μέσω κάποιου άλλου επαγγέλματος προκειμένου να στηρίξω τη δουλειά μου και το σπίτι μου. Οφείλω να παραδεχτώ ωστόσο πως είχα τη συνδρομή των δικών μου. Οι γονείς μου πάντοτε μου παρείχαν ένα πιάτο φαγητό. Δεν βρέθηκα στο δρόμο ούτε πεινούσα. Δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα συνέβαινε αν δεν είχα σπίτι και τη δυνατότητα να συντηρήσω τον εαυτό μου.