«Τρία χρόνια μου απορρίπτουν αίτηση για τιμητική σύνταξη! Είναι μια επιτροπή συναδέλφων…»

Γιάννης Φλωρινιώτης

Γνωστός Έλληνας τραγουδιστής εξομολογείται…

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης αποκάλυψε στο περιοδικό “Λοιπόν” και τη Ρενέ Σαραντινού πως εδώ και τρία χρόνια του απορρίπτουν τις αιτήσεις που κάνει για τιμητική σύνταξη και καταγγέλλει τους συναδέλφους του που αποφασίζουν στο συγκεκριμένο ζήτημα.

«Το υπουργείο Πολιτισμού δίνει μια τιμητική σύνταξη σε αυτούς που προσφέρουν στον πολιτισμό. Εδώ και τρία χρόνια κάνω αίτηση για τιμητική σύνταξη κι έχει απορριφθεί. Είναι μια επιτροπή συναδέλφων από το σύλλογο τραγουδιστών, που προτείνουν στην επιτροπή του υπουργείου ποιος θα πάρει σύνταξη. Κακώς δίνουν σε συναδέλφους να επιλέγουν το ποιος θα πάρει σύνταξη, γιατί δίνουν σ’ εκείνους που γουστάρουν αυτοί, αυτούς προτείνουν. Τέτοιο μπούλινγκ…

Θέλω κάποια στιγμή να ξεκουραστώ, να έχω χρήματα να περάσω… Λένε για τον πολιτισμό… Εγώ έκανα δίσκο με Βάρναλη, Παλαμά, όλους τους Έλληνες ποιητές, μελοποιημένα τραγούδια. Ξεκίνησα να τραγουδάω με τον Μάρκο Βαμβακάρη, τον Γιάννη Παπαϊωάννου, τον Μητσάκη, το Πρόδρομο Τσαουσάκη. Ο πρώτος δίσκος που έκανα ήταν με ρεμπέτικα. Ποτέ δεν έμπλεξα σε δικές τους κλίκες και κυκλώματα, ήμουν πάντα ελεύθερος», είπε ο Γιάννης Φλωρινιώτης.

Διαβάστε εδώ όλα τα νέα από την τηλεόραση και όχι μόνο!