«Τρεις φορές καταστράφηκα οικονομικά»

Αιμίλιος Χειλάκης

«Νομίζεις πως σου έχει γίνει μάθημα, αλλά τελικά έρχεται η ζωή και σου αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει συνταγή γι' αυτό.»

Ο Αιμίλιος Χειλάκης μίλησε στο περιοδικό Λοιπόν και στη Ρενέ Σαραντινού για όλα όσα συμβαίνουν στα επαγγελματικά του, την τηλεόραση και τις προτάσεις που έχει αρνηθεί, αλλά και την οικονομική καταστροφή του, όχι μία, αλλά τρεις φορές.

Πώς βλέπεις την τηλεόραση σήμερα; Ποια τηλεόραση; Τα τελευταία χρόνια δεν συμβαίνουν μεγάλες στιγμές μυθοπλασίας.

Σου έχουν γίνει προτάσεις συνεργασίας; Μου έχουν προτείνει κι έχω πει: «Παιδιά, ευχαριστώ πολύ, αλλά δεν θα ήθελα, δεν με ενδιαφέρει». Πολύ ευγενικά είχα αρνηθεί προτάσεις και τότε που έκανα τηλεόραση. Έχω κάνει 5 σίριαλ κι έχω αρνηθεί γύρω στα 50. Αυτή τη στιγμή δεν είναι ο τόπος και ο χρόνος για να κάνεις μυθοπλασία στην τηλεόραση, δεν γίνεται.

Που δυσκολεύτηκες; Στις τρεις οικονομικές καταστροφές που έχω περάσει σαν παραγωγός.

Πώς άφησες να καταστραφείς οικονομικά τρεις φορές; Δεν σου έγινε μάθημα από την πρώτη, να είσαι πιο εγκρατής σε κάποια πράγματα; Τρεις φορές καταστράφηκα κανονικά οικονομικά αλλά συνεχίζω. Δεν προβλέπεται αυτό, είναι φυσικό φαινόμενο η οικονομική καταστροφή. Νομίζεις πως σου έχει γίνει μάθημα, αλλά τελικά έρχεται η ζωή και σου αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει συνταγή γι’ αυτό. Απλά κοιτάς να διαχειριστείς αυτό που έχεις πάθει. Την πρώτη φορά είπα ότι έπαθα κακό και δεν ήθελα να ξαναδουλέψω ποτέ, τη δεύτερη είπα θα πάω να ξαναδουλέψω… μαθαίνεις.