«Τον Αμερικανό πρόεδρο ο δικός μας τον ξεπρο-βόδισε, με όλη τη σημασία της λέξης»!

«Νιώσαμε βαθιά στο πετσί μας τι σημαίνει η λέξη "ντροπάντζα", αγένεια, χασμουρητά, βαρεμάρα και προσκόλληση στο κνίτικο παρελθόν».

[dfp_ads id=236982]

Ο ανατρεπτικός Τζίμης Πανούσης μιλά για τις εντυπώσεις που του άφησε η συνάντηση του Μπαράκ Ομπάμα με τον Αλέξη Τσίπρα, στο Πρώτο Θέμα και τη Μαρία Λεμονιά: «Πήραμε ισχυρή δόση ντροπαμίνης ως λαός. Νιώσαμε βαθιά στο πετσί μας τι σημαίνει η λέξη «ντροπάντζα», αγένεια, χασμουρητά, βαρεμάρα και προσκόλληση στο κνίτικο παρελθόν. Ξεντρόπιασμα. Τον Αμερικανό πρόεδρο ο δικός μας τον ξεπρο-βόδισε, με όλη τη σημασία της λέξης».

Τι πιστεύετε ότι έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση στον πρόεδρο Ομπάμα από όσα είδε στην Ελλάδα; Το ότι με τέτοια κρίση οι Έλληνες έχουν ακόμα σπίτια και μένουν. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ομπάμα ρωτούσε συνεχώς τον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας αν κατοικεί μόνιμα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ξαφνιαστήκατε από την προφορά του πρωθυπουργού στις αγγλικές λέξεις που χρησιμοποίησε στην ομιλία του; Ο Τσίπρας κάνει προόδους στη γλώσσα. Του είπαμε να μιλήσει ελληνικά και μίλησε. Όπως μίλησε και ο Ομπάμα ελληνικά.

Τζίμης Πανούσης