Το περιστατικό με την Κάτια Δανδουλάκη και τον οδηγό ταξί – Τι της είπε για τις Άγριες Μέλισσες;

Κάτια Δανδουλάκη

«Ήταν το πιο αστείο».

Η Κάτια Δανδουλάκη, σε συνέντευξη που έδωσε στο Page 2 της Νέας Σελίδας και τον Γιάννη Πουλόπουλο, μίλησε για τις εκδηλώσεις θαυμασμού που έζησε όταν έπαιζε στους “Πάνθεους” και στη “Λάμψη”. Αποκάλυψε, επίσης, κι ένα περιστατικό που συνέβη πρόσφατα με έναν οδηγό ταξί.

Όλα αυτά τα χρόνια έχεις παίξει σε σίριαλ που έχουν αφήσει εποχή. Ποια είναι η πιο περίεργη εκδήλωση θαυμασμού που θυμάσαι;

Τις πιο ακραίες εκδηλώσεις θαυμασμού τις έζησα όταν έπαιζα στους «Πανθέους», στη «Λάμψη» και τώρα στις «Μέλισσες». Στους «Πανθέους», θυμάμαι, υπήρχαν καταστήματα ρούχων και υποδημάτων «Μάρμω», που ήταν το όνομα του ρόλου. Όταν έπαιζα την εισαγγελέα Βίρνα Δράκου στη «Λάμψη» υπήρχαν πολλά κορίτσια που έκοβαν τα μαλλιά τους καρέ και βάφονταν όπως εγώ κι έμαθα εκ των υστέρων ότι αυξήθηκε το ποσοστό των γυναικών που μπήκαν στον δικαστικό κλάδο.

Τώρα που παίζω στις «Μέλισσες» με σταματούν στον δρόμο για να με ρωτήσουν τι θα γίνει στα επόμενα επεισόδια. Το πιο αστείο ήταν όταν ένα βράδυ σταμάτησα ένα ταξί και μου είπε ο οδηγός: “Έχετε χάρη που είστε εσείς, γιατί είχα σκοπό να γυρίσω σπίτι μου για να δω τις Μέλισσες”. Λίγο ακόμα και θα με άφηνε στον δρόμο, δηλαδή (γελάει).

Ο Λεωνίδας Κακούρης είπε για εσένα: «Πριν από είκοσι χρόνια έκανα τον γιο της. Τώρα κάνω τον αδελφό της. Σε δέκα χρόνια θα κάνω τον πατέρα της;». Τι κάνεις και όχι μόνο το πρόσωπο αλλά και η σιλουέτα σου παραμένουν ίδια;

Είμαι στρατιώτης και στον ύπνο και στη διατροφή και στη γυμναστική. Δεν ξενυχτούσα, δεν έπινα κι έκανα ζωή αθλητή. Το πρόσωπό μου το φροντίζω από πάντα. Από τα 18 μου χρόνια βάζω κρέμες και έκανα ό,τι χρειαζόταν για να διατηρούμαι φρέσκια, χωρίς όμως να γίνω κάποια άλλη. Όσο για το βάρος μου, χωρίς να πεινάω, τηρώ με θρησκευτική ευλάβεια εδώ και χρόνια ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, γιατί ξέρω ότι αν πάρεις βάρος από μια ηλικία και μετά είναι πολύ δύσκολο να το χάσεις. Στα γυρίσματα και στις πρόβες με πειράζουν οι συνάδελφοι, γιατί κυκλοφορώ με ένα ψυγειάκι που έχει διάφορα ταπεράκια με φαγητά που δεν παχαίνουν.

Τι θα ήθελες να σου φέρει το 2020;

Θα ήθελα η καινούρια χρονιά να φέρει χαρά και γέλιο στον κόσμο. Νομίζω ότι μας έλειψε πολύ το χαμόγελο τα χρόνια της κρίσης και θα ήθελα να είμαστε όλοι υγιείς για να υποδεχθούμε το 2020 με χαρά και αισιοδοξία.