Το κερκυραϊκό Σοφρίτο της Μπαρμπαρίγου που τρέλανε την Ελένη

Σοφρίτο

Μια παραδοσιακή συνταγή από το Ιόνιο που αξίζει να δοκιμάσεις.

Το Σοφρίτο είναι παραδοσιακό φαγητό της Κέρκυρας και ένα από τα γνωστότερα και πιο κλασικά φαγητά του νησιού. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, μάλιστα, ξέρει να το μαγειρεύει καλύτερα από τον καθένα και μάλιστα το πιάτο της τρέλανε την Ελένη Μενεγάκη στην εκπομπή της Παρασκευής.

Πώς, όμως, μπορούσε να φτιάξουμε το υπέροχο κερκυραϊκό Σοφρίτο;

Για το πιο νόστιμο κερκυραϊκό μοσχάρι σοφρίτο, επιλέγουμε ένα από τα κομμάτια μοσχαριού που σας προτείνω. Αφήνουμε το κρέας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Ταμπονάρουμε το κρέας με απορροφητικό χαρτί.

Με κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε το μοσχάρι σε φέτες με πάχος περίπου 1 εκατοστό. Ακουμπάμε τις φέτες μοσχάρι σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει όλη την υγρασία του μοσχαριού.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνταγή!

Ακολουθήστε πιστά όλα τα βήματα και θα έχετε στο πιάτο σας το πιο νόστιμο Σοφρίτο.