Το «Καφέ της Χαράς» επιστρέφει και η Ρένια Λουιζίδου προδίδει όλα όσα θέλουμε να μάθουμε

Ρένια Λουιζίδου

"Είχα πει να ονομάσουμε τη σειρά... Το ΚΑΠΗ της Χαράς"

Όλα όσα σκέφτηκε και φοβήθηκε στην πρόταση επιστροφής του «Καφέ της Χαράς» αποκαλύπτει η Ρένια Λουιζίδου σε συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τη δημοσιογράφο Ρενέ Σαραντινού. «Μεγάλωσα, δεν μπορώ να βγω όπως έβγαινα όταν ήμουν 30… τόσο χρονών» αναφέρει, μέσα σε όλα, η αγαπημένη ηθοποιός.

«Το πρώτο πράγμα που ρώτησα τον Χάρη Ρώμα, όταν μου είπε ότι θα ξαναρχίσει το σίριαλ, ήταν αν θα ξαναβάλω μίνι φούστα» σημειώνει χαρακτηριστικά η Ρένια Λουιζίδου. «Επίσης, του είχα πει να ονομάσουμε τη σειρά «Το ΚΑΠΗ της Χαράς». Οι ήρωες είναι μεγαλύτεροι αλλά σε άλλες φάσεις της ζωής τους. Όχι, τα μίνι δεν θα τα φορέσει η Χαρά, μεγάλωσε, αλλά δεν θα είναι καμιά θεούσα. Είναι ένας συγκεκριμένος χαρακτήρας, με τα τζήν της» προσθέτει.

«Πρόκειται για ένα προοδευτικό άτομο, δεν θα αλλάξει ποτέ αυτό, γιατί αυτός είναι ο χαρακτήρας της, αυτός είναι ο πυρήνας της. Άλλωστε, πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι. Η Χαρά είναι αθυρόστομη, ελεύθερη, τσαμπουκάς. Ο Περίανδρος Πόποτας είναι «κολλημένος» με τον Θεό κι αισθάνεται και θεός. Δεν θα ξεκινήσουν μεταξύ τους από την αρχή το «τουρλουμπούκι» ενώ τα παιδιά τους φέρνουν μπροστά σε κάτι που δεν περίμεναν ότι θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν» συμπληρώνει η Ρένια Λουιζίδου.

Ποιο στοιχείο χαρακτήρα θα είναι αναλλοίωτο στο χρόνο και θα το δούμε να διατηρείται;

Ειλικρινά δεν ξέρω. Είμαι ο εαυτός μου, αυτό μπορεί να το πει κάποιος που με βλέπει απ’ έξω, δεν ακτινογραφώ, ούτε έχω καθαρή εικόνα του τι βλέπει ο άλλος απέναντι.

Πως νιώθεις που θα το ξαναζήσεις 16 χρόνια μετά;

Έχω μεγάλη αγωνία, αλλά και μεγάλη χαρά, για το πως θα είμαστε τώρα. Εμείς αισθανόμαστε ότι έχουμε ξαναπιάσει το… νήμα από εκεί που το αφήσαμε, τώρα περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα.

«Κανείς μας δεν είναι ο ίδιος μετά από 16 χρόνια» παραδέχεται, σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η ηθοποιός. «Οι άνθρωποι αλλάζουν, δικαίως, γιατί κάτι θα πήγαινε στραβά. Τα παιδιά, ο Χάρης Ρώμας και η Άννα Χατζησοφιά, έγραψαν ένα σενάριο για την ηλικία μας πλέον».