Το Διαδραστικό Μουσείο Φυσικής Επιστήμης “PLANET PHYSICS” άνοιξε τις πύλες του στο κοινό!

Ήταν ένα απόγευμα γεμάτο με υπέροχα συναισθήματα και μοναδικές εκπλήξεις.

Το «Planet Physics science center» , το μοναδικό Διαδραστικό Μουσείο Φυσικής στην Αθήνα, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Επιστήμης άνοιξε τις πύλες του ξεναγώντας τους μικρούς και μεγάλους λάτρεις της επιστήμης στο «μαγικό» και γεμάτο εκπλήξεις κόσμο της φυσικής.  Στην πρωτότυπη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο χώρο της Διαδραστικής Έκθεσης αλλά και επιδείξεις εντυπωσιακών πειραμάτων Φυσικής.  Οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες «δημιούργησαν» αληθινά σύννεφα, κεραυνούς και κύματα τσουνάμι, ήρθαν σε επαφή με το πλάσμα, άναψαν φωτόσπαθο, πάγωσαν αντικείμενα στους -200 βαθμούς Κελσίου, έπαιξαν μουσική, χωρίς να αγγίξουν μουσικό όργανο, είδαν μπαλόνι να φουσκώνει και ξεφουσκώνει μόνο του, αλλά και αληθινά ολογράμματα.

Ξεχωριστά πρόσωπα της πολιτικής, της τέχνης,  του αθλητισμού και της δημοσιογραφίας έδωσαν το παρών στη μοναδική ξενάγηση. Ανάμεσα τους η Ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζερμπεργκ, ο βουλευτής της Ν.Δ. Βασίλης Οικονόμου, η  επιχειρηματίας και πρ. Υπ. βουλευτής Ιουλία Μητριάνου, ο πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου και πρ. Υπ. Ευρωβουλευτής Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, ο πρ. Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, ο πρ. Βουλευτής της ΝΔ και Υπ. Δήμαρχος Βριλησσίων Αργύρης Ντινόπουλος, ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ της Α1 «Ήφαιστος Λήμνου» Σωτήρης Μανωλόπουλος, ο Ολυμπιονίκης Γιώργος Χειμωνέτος με τη συζυγό του Εύα Μουρτζάκη και τα παιδιά του Αρμονία και Κωνσταντίνο, οι ερμηνευτές  Αποστολία Ζώη,  Άγγελος Δάνος και Χριστίνα Γκόλια, ο δερματολόγος Ιάκωβος Γκόγκουα, η Ελένη Τώρου, η πρ. Διευθύντρια Δημ. Σχέσεων της ΕΡΤ  Λίτσα Πισκερά, αλλά και οι δημοσιογράφοι Νίνα Βλάχου, Κατερίνα Παπακωστοπούλου, Σπύρος Λάμπρου, Μαίρη Αυγερινοπούλου, Μαρία Ρουμελιώτου, Πέννυ Θωμοπούλου, Χριστίνα Αλεξίου, Κατερίνα Φάκα, Νικολέττα Γαλάτη, Λίλα Παπαμόσχου και Ελένη Ζούμη.

«Ως Κυρίαρχο γνώμονα μας αποτελεί να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τον υπέροχο «κόσμο» της φυσικής αποκτώντας, μ´ αυτόν το μοναδικό τρόπο γνώσεις. Τι πιο ωραίο από το να ανακαλύψεις τη φυσική επιστήμη μέσα από παιχνίδι» τόνισε η επιχειρηματίας Χριστίνα Δήμου, ενώ ο Ιδρυτής και Διευθυντής του πρωτότυπου διαδραστικού μουσείου «Planet Physics» πρόσθεσε «Στόχος μας είναι όλα τα παιδιά να ανακαλύψουν πόσο εντυπωσιακή είναι η Φυσική, με τρόπο διαδραστικό και πολύ διασκεδαστικό!». Το μόνο βέβαιο είναι πως το Planet Physics μας εισαγάγει με τον πιο μαγικό τρόπο στον υπέροχο μικρό «πλανήτη» της  φυσικής επιστήμης.