Το απίθανο περιστατικό από τη “Μοντέρνα Σταχτοπούτα” – «Ορμάει εξαγριωμένος ο Παπαμιχαήλ και…»

Δημήτρης Παπαμιχαήλ

«Η Αλίκη ήταν μια αυστηρή, απαιτητική και τελειομανής πρωταγωνίστρια, που ήθελε να έχει πάντα τον πρώτο λόγο, όπως ήταν φυσικό».

Ο Τάκης Γκιόκας χαρακτηρίστηκε «παιδί θαύμα» του ελληνικού κινηματογράφου. Πολλοί θα τον θυμούνται σαν ένα όμορφο, ξανθό αγοράκι δίπλα σε μεγάλους πρωταγωνιστές της λεγόμενης «χρυσής» εποχής, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ο Θανάσης Βέγγος, ο Νίκος Ξανθόπουλος.

Παρότι, όμως, απέκτησε μεγάλη αναγνωρισιμότητα χάρη στις ταινίες που έπαιξε και θα μπορούσε να συνεχίσει να βαδίζει στο μονοπάτι της ηθοποιίας και τις επόμενες δεκαετίες, ο ίδιος αποφάσισε ως ενήλικας να ακολουθήσει επαγγελματικά έναν τελείως διαφορετικό δρόμο, αυτόν του τεχνικού υπολογιστών.

Προερχόμενος από μια οικογένεια που είχε στενή σχέση με το θέατρο και τον κινηματογράφο, ο Τάκης Γκιόκας έμελλε να τραβήξει πολύ νωρίς τα φώτα της δημοσιότητας. «Στον χώρο βρέθηκα μέσω των γονιών μου, συγκεκριμένα από τη μητέρα μου, που διατηρούσε τότε ένα από τα σωματεία κομπάρσων», είπε στην Espresso.

Έχοντας ζήσει μοναδικές στιγμές δίπλα σε σπουδαίους πρωταγωνιστές, ο Τάκης Γκιόκας αποκάλυψε στην Espressο στιγμές από τα παρασκήνια της ταινίας «Μοντέρνα Σταχτοπούτα».

Τάκης Γκιόκας

«Η Αλίκη ήταν μια αυστηρή, απαιτητική και τελειομανής πρωταγωνίστρια, που ήθελε να έχει πάντα τον πρώτο λόγο, όπως ήταν φυσικό. Μου έρχεται στο μυαλό ένα αστείο που είχε σκηνοθετήσει στο πλατό ο Αλέκος Σακελλάριος στα γυρίσματα της “Μοντέρνας Σταχτοπούτας” σε κάποιον από τους βοηθούς στο στούντιο. Ξουράφας ήταν το όνομά του, αν θυμάμαι καλά, και δήλωνε ερωτευμένος με τη Βουγιουκλάκη.

Ο Σακελλάριος, λοιπόν, στήνει μία σκηνή γάμου με την Αλίκη και τον Ξουράφα και ξαφνικά ορμάει στο πλατό ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ εξαγριωμένος φωνάζοντας: “Ρε, με τη γυναίκα μου, ρε, με τη γυναίκα μου;”, κυνηγάει τον Ξουράφα, που φεύγει τρέχοντας κι όλοι σκάμε στα γέλια! Ο Αλέκος Σακελλάριος, πραγματικά, ήταν μεγάλο πειραχτήρι», εξομολογήθηκε ο Τάκης Γκιόκας.