«Το 2009, μόλις τελείωσα με το Alter, ανακάλυψα ότι έχω καρκίνο του μαστού»

«Έπρεπε να κατεβάσω ταχύτητα, να κοιτάξω λίγο περισσότερο μέσα μου και να ηρεμήσω».

Η Τένια Μακρή εξομολογείται στον Αλκίνοο Μπουνιά και στην εφημερίδα Espresso για την απώλεια του συζύγου της και τη μάχη της με τον καρκίνο.

Η πιο δύσκολη στιγμή σου; Όταν έχασα τον Δημήτρη μου, που ήταν ένας λεβέντης και τον έβλεπα να λιώνει, να καταρρέει… Για να το ξεπεράσω, μου πήρε πέντε χρόνια. Μάλιστα, ζήτησα βοήθεια και άπό συνάδελφο ψυχολόγο.

Αντιμετώπισες κι εσύ τον καρκίνο…  Το 2009, μόλις τελείωσα με το Alter, σε μια εξέταση ρουτίνας ανακάλυψα ότι έχω καρκίνο του μαστού. Ήταν ένα μονοπάτι σκληρής δοκιμασίας, που θα πρέπει να σου πω πως είχε ως αποτέλεσμα να τακτοποιήσει και τα τελευταία κομμάτια μέσα μου.

Λες και ήταν… αναγκαίος; Ήμουν στα εξήντα δύο, ένα αρκετά ανήσυχο πνεύμα, και ήρθε ο καρκίνος και μου… είπε ότι έπρεπε να κατεβάσω ταχύτητα, να κοιτάξω λίγο περισσότερο μέσα μου και να ηρεμήσω. Μάλιστα, όλη αυτή την ψυχολογική αλλαγή την κατέγραψα το 2015 στο βιβλίο μου «Δεκαπέντε συν εφτά βήματα – μαθήματα για καλύτερες σχέσεις». Πλέον επικοινωνώ εθελοντικά με ανθρώπους που έχουν καρκίνο, τους δίνω τις συμβουλές μου και γενικά τους ενθαρρύνω.