Θοδωρής Ρωμανίδης: «Έφευγε η ζωή από τα χέρια μου, είπα λοιπόν στον Μάρκο Σεφερλή ότι δεν γίνεται άλλο»

Θοδωρής Ρωμανίδης

"Κάποια στιγμή αισθάνθηκα ότι δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο μαζί του" εξομολογείται ο Θοδωρής Ρωμανίδης.

Θοδωρής Ρωμανίδης παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου με αφορμή την συνέχιση της κωμικής παράστασης «Ένας βλάκας και μισός» στο θέατρο Αυλαία. Μεταξύ άλλων, δε, ο έμπειρος ηθοποιός εξήγησε τους λόγους για τους οποίους και ολοκληρώθηκε η θεατρική συνεργασία με τον Μάρκο Σεφερλή.

Για πολλά χρόνια σας βλέπαμε μαζί με τον Μάρκο Σεφερλή τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση, τι έγινε τελικά και σταμάτησε αυτή η συνεργασία;

Με τον Μάρκο ποτέ δεν ήμουν συνεχόμενα μαζί του, γιατί πιστεύω ότι ο ηθοποιός πρέπει να εξελίσσεται να κάνει και άλλα πράγματα. Στα 17 χρόνια, δηλαδή που δουλεύαμε μαζί, πάντα υπήρχε ένα φευγιό και ένα πισωγύρισμα, απλά κάποια στιγμή αισθάνθηκα ότι δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο με τον Μάρκο. Και αυτό γιατί οι παραστάσεις του απαιτούν όχι απλά το 100% σου, αλλά και πάρα πολλές ώρες προβών και παρουσίας στο θέατρο.

Κάπου είχα χάσει την οικογένεια μου, δεν μπορούσα να πάω στην Αμερική να δω την κόρη μου. Έφευγε η ζωή από τα χέρια μου. Είπα λοιπόν στον Μάρκο ότι δεν γίνεται άλλο. Δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα όμως μεταξύ μας και προχθές μιλήσαμε. Κάποια στιγμή δεν άντεξα, το σώμα μου δεν μπορούσε να ακολουθήσει.

Μπορεί να σας δούμε ξανά μαζί;

Στο θέατρο δεν νομίζω. Εκείνος είναι αρκετά μικρότερος μου και αντέχει, εγώ όχι. Τον Ιούνιο, πρώτα ο Θεός, βγαίνω στη σύνταξη και θέλω να χαρώ τα παιδιά και τα εγγόνια μου.