Θοδωρής Ιακωβίδης; «Ήταν ένα δύσκολο χειρουργείο, ένιωσα αβεβαιότητα για το αν θα επιστρέψω»

Θοδωρής Ιακωβίδης

Όσα δήλωσε ο Θοδωρής Ιακωβίδης σε συνέντευξή του.

Συνέντευξη έδωσε ο Θοδωρής Ιακωβίδης στο Secret των Παραπολιτικών και στην Σάσα Σταμάτη και μίλησε για την συγκίνηση που είχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όταν έλεγε ότι θα εγκαταλείψει την άρση βαρών αλλά και το χειρουργείο που είχε κάνει παλιότερα.

Πώς αισθάνεσαι με την επιτυχία σου και την επιστροφή σου από το Τόκιο;
Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για το καλύτερο δυνατό. Είχα ένα πρόβλημα τραυματισμού, το οποίο με άφησε πίσω. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, επειδή δεν είχα πολύ χρόνο για τον αγώνα, να πιέζομαι στην προπόνηση κάθε μέρα, για να προλάβω να μαζέψω τα ασυμμάζευτα. Αυτό λοιπόν μου άφησε έναν τραυματισμό, που θα με αναγκάσει να περάσω την πόρτα του χειρουργείου.

Μας συγκλόνισε ο λόγος σου μετά τον αγώνα. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να ξεσπάσεις;
Ήμουν από το προηγούμενο βράδυ συναισθηματικά φορτισμένος, γιατί ήταν ο τελευταίος μου αγώνας, και φτάνοντας στο τέλος του δεν μπόρεσα να συγκρατήσω τα δάκρυά μου. Πέρασαν σαν ταινία από το μυαλό μου όλες οι κακουχίες και οι κακές στιγμές που έχω ζήσει, με αποτέλεσμα να κάνω μια συναισθηματική έκρηξη.

Ποιο ήταν το χειρότερο που έχεις περάσει;
Είναι πολλές οι εικόνες. Αυτό που μου έρχεται τώρα που μιλάμε είναι, όταν χειρουργήθηκα στον ώμο το 2017, η αβεβαιότητα που ένιωσα για το αν θα επιστρέψω ή όχι. Ήταν ένα δύσκολο χειρουργείο, αλλά πήγαν όλα καλά. Είχα και κάποια στήριξη ανθρώπων που ήταν δίπλα μου, όπως η οικογένειά μου, τον Βαλέριο Λεωνίδη και τον Λεωνίδα Σαμπάνη, οι οποίοι ήταν προπονητές μου και δεν με εγκατέλειψαν τότε.