Θοδωρής Φραντζέσκος: «Δεν έτυχε να βρεθώ ποτέ σε τέτοιου είδους σχέση»

Θοδωρής Φραντζέσκος

"Δεν θα ήθελα! Αυτές είναι καταστάσεις που συνήθως σε βασανίζουν", λέει ο Θοδωρής Φραντζέσκος, αναφερόμενος στον ρόλο του στη σειρά Χαιρέτα μου τον Πλάτανο.

Όλα είναι μια χαρά μέχρι τη στιγμή που ο Νικόλας καταφθάνει στον Πλάτανο και… χαρίζει ανασφάλεια στον Παναγή, καθώς διεκδικεί την Κατερίνα του. Τότε αρχίζουν τα νεύρα και η ζήλια και τα πράγματα μπερδεύονται. Ο Θοδωρής Φραντζέσκος, που υποδύεται τον Παναγή στη σειρά Χαιρέτα μου τον Πλάτανο, τον αγαπάει γιατί είναι ένας ειλικρινής χαρακτήρας, αληθινός και δίκαιος, όπως ακριβώς και εκείνος, σύμφωνα με όσα δηλώνει σε συνέντευξη που δίνει στο περιοδικό Τηλέραμα και τον Βασίλη Ανδριτσάνο.

Τι σας αρέσει στον ρόλο του Παναγή;
Ο Παναγής είναι ένα αυθεντικό παιδί της επαρχίας, που έχει μεγαλώσει στο χωριό και στο δάσος, ανάμεσα σε ανθρώπους που τον αγαπούν και τους αγαπά. Έχει μάθει να εκφράζει αυτό που έχει μέσα του χωρίς περιστροφές, να διεκδικεί αυτό που θέλει και να είναι ειλικρινής. Όλα αυτά με έκαναν να αγαπήσω αυτόν τον ρόλο.

Ταυτίζεστε μαζί του;
Σε κάποια σημεία ναι, σε κάποια άλλα όχι. Σε αυτό που ταυτίζομαι είναι πως και ο Παναγής και εγώ προσπαθούμε να είμαστε αληθινοί και δίκαιοι σε οποιαδήποτε κατάσταση.

Σε τι φάση τον συναντάμε τώρα;
Ο Παναγής βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση. Ένας νέος επισκέπτης εισβάλλει στον Πλάτανο, έχει παρελθόν με την Κατερίνα και ήρθε για να τη διεκδικήσει. Το γεγονός αυτό γεννά μεγάλη ανασφάλεια στον ίδιο, αλλά και προβληματισμό για τους πραγματικούς σκοπούς του Νικόλα.

Τώρα που στο χωριό φτάνει ο Νικόλας, ο Παναγής θα χάσει την καρδιά της Κατερίνας;
Θα αναστατωθεί πολύ και θα χάσει το δίκιο του πολλές φορές πάνω στον θυμό του. Η ανασφάλειά του στη σχέση του με την Κατερίνα θα τον κάνει ευέξαπτο και η ζήλια θα τον κυριεύσει.

Σας έχει τύχει ποτέ να βρεθείτε μπλεγμένος σε μια τέτοιου είδους «σχέση» με τρία άτομα;
Όχι, δεν έτυχε να βρεθώ πότε σε τέτοια κατάσταση. Και να πω την αλήθεια, δεν θα ήθελα! Αυτές είναι καταστάσεις που συνήθως σε βασανίζουν.