Θεόφιλος Βανδώρος: Όσα είχε δηλώσει για τη Λάμψη και τα πάθη του

Θεόφιλος Βανδώρος

"Έχω κάνει και τζόγο, αλλά δεν έχω χάσει από τίποτα πάντως. Ότι κι αν έχω κάνει, μπορεί να μου έχει αφήσει σημάδια, αλλά δεν έχασα…", είχε δηλώσει ο Θεόφιλος Βανδώρος.

Ο Θεόφιλος Βανδώρος πέθανε σε ηλικία μόλις 61 ετών, τα ξημερώματα της Πέμπτης και η είδηση του θανάτου του προκαλεί σοκ. Ο ηθοποιός, σε συνέντευξη του το 2017 στο ΛΟΙΠΟΝ είχε μιλήσει τότε στη Ρενέ Σαραντινού για πολλά. Τα πάθη του και η δήλωση για τη Λάμψη που έκανε αίσθηση…

Λάθη έκανες;
Πολλά λάθη γεμάτος, άπειρα λάθη. Όλη η ζωή ένα λάθος.

Πάθη είχες;
Χιλιάδες, εκατομμύρια, τα περισσότερα από όλους. Τα πάντα, ότι μπορεί να φανταστείς, τα γνωστά, τα μη γνωστά… Τα πάθη είναι άβυσσος.

Ως γνωστά έχουμε στο νου μας το αλκοόλ, τις ουσίες, τον τζόγο…
Και ποιος δεν τα έχει κάνει αυτά τα πράγματα; Με τον τζόγο, επειδή μου αρέσει, είχα την τύχη να έχω γνωρίσει καλούς χαρτοπαίκτες, τζογαδόρους και είδα πόσο εύκολο είναι να σε κοροϊδέψουν σ’ αυτό το πράγμα, σαν ταχυδακτυλουργία. Τους τα έτρωγαν τα καζίνο και η ρουλέτα και ο Nick the Greek εκεί έχασε τα λεφτά του. Έχω κάνει και τζόγο, αλλά δεν έχω χάσει από τίποτα πάντως. Ότι κι αν έχω κάνει, μπορεί να μου έχει αφήσει σημάδια, αλλά δεν έχασα… Κέρδισα.

Πέρασες από αλκοόλ και από ουσίες;
Μου αρέσει το αλκοόλ, αλλά δεν έχω πρόβλημα, πάλι είχα την τύχη να έχω φίλους που ήταν πολύ καλοί πότες, κι έχω μάθει να πίνω χωρίς πρόβλημα. Δεν ξύπνησα κανένα πρωί και να μου λείπει το μπουκάλι μου. Έχει γίνει ένα μεγάλο παραμύθι αυτό με τις ουσίες. Η μισή Ελλάδα «πίνει» και αν δεν «πίνει» τα παράνομα, «πίνει» τα νόμιμα χάπια που παίρνουν από το φαρμακείο. Είναι πολύ άσχημο πράγμα τα χάπια. Κι αυτά που παίρνουν για την κατάθλιψη να τα κόψουν και να μην τα συνδυάζουν με το ουίσκι ή το κρασί τους, γιατί κάνουν ζημιά. Πρόσφατα «έχασα» ένα φίλο με αυτόν τον τρόπο.

Ο Θεόφιλος Βανδώρος και η συμμετοχή του στη Λάμψη

Για κάποιο χρονικό διάστημα άφησες το χώρο της υποκριτικής.
Το άφησα… με αφήσανε… Δεν ήμουν ποτέ μανιώδης της τηλεόρασης. Κάποια στιγμή έκανα καθημερινό σίριαλ, έκανα Λάμψη, αλλά ήταν καθαρά για οικονομικούς λόγους. Με τον Μανούσο δεν κάναμε τη δουλειά μόνο για τα λεφτά, είχε και μεράκι. Μετά παρασύρεσαι, αυξάνεις τα έξοδά σου, αυτά είναι μέσα στη ζωή, στην ουσία όμως δεν είχα κανένα λόγο να πάω να ζητήσω δουλειά σ’ ένα σίριαλ που δεν μου άρεσε. Έλειψα κιόλας στο εξωτερικό, είχα φύγει στην Αυστραλία, έχω κάνει την προσωπική μου ζωή.

Σταμάτησες την επαγγελματική σου ζωή για να κάνεις την προσωπική σου ζωή;
Βέβαια. Έλειψα στην Αυστραλία γύρω στα 3 χρόνια, πήγα για να παντρευτώ, αλλά δεν το έκανα τελικά. Μια φορά πήγα κι εγώ να το κάνω, αλλά άμα δεν είναι να γίνει… Δεν είμαι του γάμου, ακόμα κι αυτός ο γάμος θα ήταν συμβατικός.

Σταματούσες τη δουλειά όταν ήσουν ερωτευμένος και ήθελες να έχεις προσωπική ζωή;
Κάπως έτσι…