Θεοδώρα Σιάρκου: «Φήμες είχα ακούσει, αλλά όχι ό,τι έχει έρθει στη δημοσιότητα»

Θεοδώρα Σιάρκου

"Στη δική μας παραγωγή δεν είχε καμία παραβατική συμπεριφορά. Η συνεργασία μου μαζί του υπήρξε άριστη", αναφέρει η Θεοδώρα Σιάρκου.

Υποδύεται τη δυναμική Φιλιώ στο Χαιρέτα μου τον Πλάτανο, που θέλει να ελέγχει την οικογένειά της αλλά και όλο το χωριό. Τώρα μάλιστα που ο «σύζυγός» της Παρασκευάς «χάθηκε» ξαφνικά, έχει πολλά να… (δια)χειριστεί! Η Θεοδώρα Σιάρκου μιλά για όλα στο περιοδικό Τηλέραμα και την Αθηνά Ζαχαράκη.

Μιλήστε μας για τη Φιλιώ και πώς θα εξελιχθεί…
«Η Φιλιώ είναι μητέρα του τοπικού δασονόμου Παναγή, στον οποίο έχει τεράστια αδυναμία. Επιθυμεί να τον δει ευτυχισμένο στο πλάι μιας γυναίκας που εκείνη φυσικά θα έχει εγκρίνει. Βλέπει ανταγωνιστικά την Κατερίνα, μια και εκείνη είναι πτυχιούχος γιατρός, ενώ η ίδια κομπογιαννίτισσα. Πολεμάει με νύχια και με δόντια τον έρωτα του Παναγή και της Κατερίνας, προσπαθώντας παράλληλα να διαχειριστεί την ξαφνική απουσία του συζύγου της. Παίρνει ωστόσο δύναμη και κουράγιο από τον κουνιάδο της τον Μένιο, που στέκεται στο πλευρό της. Μαζί θα αντιμετωπίσουν την πανούργα Μυρτώ, η οποία θα τους βάλει σε νέες περιπέτειες».

Μιλήστε μας και για τον νέο σας συνάδελφο, τον κ. Χαλκιά…
«Έχουμε συνεργαστεί και στο παρελθόν, τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση, και έχω μεγάλη χαρά που ξανασυναντιόμαστε. Είναι υπέροχος συνεργάτης, ταλαντούχος ηθοποιός και ένας γλυκός, ευγενής άνθρωπος. Έχει τον απεριόριστο θαυμασμό μου».

Απείχατε πολλά χρόνια από την τηλεόραση. Τι σας έκανε να φύγετε τότε και τι σας έκανε να επιστρέψετε τώρα;
«Η δημιουργία οικογένειας ήταν ένας λόγος απομάκρυνσης από τους ρυθμούς της τηλεόρασης. Παράλληλα, σοβαροί λόγοι υγείας των γονιών μου, αλλά και τα χρόνια της κρίσης, που δεν γίνονταν πολλές παραγωγές στη μυθοπλασία, με κράτησαν μακριά».

Πόσο έχει επηρεαστεί το κλίμα μετά την αποχώρηση που σημειώθηκε στο σίριαλ;
«Βιώσαμε μια απώλεια. Οι απώλειες στη ζωή αφήνουν πάντα γεύση θλίψης και πικρίας. Όμως η ζωή… συνεχίζεται».

Ως στενά συνεργαζόμενη μαζί του, ανήκετε στους ανθρώπους που έπεσαν από τα σύννεφα ή «κάτι» είχατε ακούσει;
«Ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα μου που συνεργάστηκα μαζί του και η αλήθεια είναι πως ένιωθα ευτυχής γι’ αυτό. Στη δική μας παραγωγή δεν είχε καμία παραβατική συμπεριφορά. Η συνεργασία μου μαζί του υπήρξε άριστη. Φήμες για κάποια πράγματα είχα ακούσει, αλλά όχι ό,τι έχει έρθει στη δημοσιότητα».

Πώς νιώθετε ως ηθοποιός και ως γυναίκα με τις αποκαλύψεις στον καλλιτεχνικό χώρο;
«Να διευκρινίσω ότι αυτά που συμβαίνουν συμβαίνουν λίγο ή πολύ σε όλους τους χώρους, σε όλο τον πλανήτη. Ο καλλιτεχνικός χώρος, λόγω της φύσης του, έχει συγκεντρώσει για άλλη μια φορά τα φώτα της δημοσιότητας. Όμως αυτό είναι και καλό, διότι μπορεί να αποτελέσει την αρχή για αλλαγή στη στάση όλων. Να οδηγήσει σε επαναπροσδιορισμό αξιών, δημιουργία διαδικασιών και νόμων για κακοποιητικές συμπεριφορές. Και επιτέλους να σταματήσει ο φόβος όλων όσων τα δικαιώματα και η αξιοπρέπειά τους παραβιάζονται».