Theo Alexander: «Με τον ρόλο μου βοήθησα στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλοφίλων στην Καλιφόρνια»

Theo Alexander

"Δύο άνθρωποι που αγαπιούνται και είναι ζευγάρι, πρέπει να μπορούν να είναι ο ένας δίπλα στον άλλον στο νοσοκομείο και οπουδήποτε. Ένα εκ των καλών πραγμάτων που έχω κάνει στη ζωή μου πιστεύω ότι είναι αυτό. Χαίρομαι πολύ για το ότι βοήθησα συνανθρώπους μου", λέει ο Theo Alexander.

Ηθοποιός με περγαμηνές και μια άκρως επιτυχημένη πορεία στον δύσκολο κόσμο του Hollywood, ο Θοδωρής Ζουμπουλίδης ή Theo Alexander εξομολογείται στο περιοδικό Hello! και τον Γιάννη Βίτσα για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τον ρόλο του Τάλμποτ στο True Blood προωθώντας τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Μπήκες στον τρίτο κύκλο επεισοδίων του True Blood κι έκανες θραύση με το ρόλο του Τάλμποτ. Οι New York Times συμπεριέλαβαν το ρόλο στους δέκα καλύτερους της χρονιάς.

Και όχι μόνο! Δύο φορές στο Entertainment Weekly αναδείχθηκε ο καλύτερος ρόλος της εβδομάδας και το μπλουζάκι πάνω στο οποίο ήταν γραμμένο το R.I.P. Tallbot ήταν το Νο 1 σε πωλήσεις εκείνη τη χρονιά στο HBO.

Πώς ένιωσες για όλο αυτό;

Πολύ υπερήφανος γιατί είχαμε ρίξει πολύ δουλειά με τον Ντένις (σ.σ. Ο Χέιρ), το συμπρωταγωνιστή μου. Κάτι άλλο για το οποίο ένιωσα επίσης υπερήφανος ήταν για το ότι μπόρεσα, μέσα από συνεντεύξεις και δηλώσεις μου γενικότερα, να βοηθήσω στην προσπάθεια να ψηφιστεί στην Καλιφόρνια το νομοσχέδιο που επιτρέπει τον γάμο των ομοφυλοφίλων (Propos;ition A).

Ο Ντένις, ο οποίος είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλος, μου είπε κάτι που με άγγιξε βαθιά: ότι αν ο σύντροφός του πάθει κάτι, δεν έχει το δικαίωμα να τον επισκεφθεί στην εντατική. Επίσημα δεν θεωρείται οικογένεια. Καθώς μάλιστα ο προηγούμενος σύντροφός του είχε πεθάνει από AIDS, το είχε βιώσει με τον χειρότερο τρόπο.

Όταν έμαθα ότι θα πάρω τον ρόλο στο True Blood και με ρωτούσαν ποιον θα υποδυθώ, έλεγα για τον Ράσελ, τον χαρακτήρα του Ντένις, «ο σύζυγός μου». Όταν με διόρθωναν «εννοείς το αγόρι σου», εγώ επέμενα «ο σύζυγός μου, έχουμε παντρευτεί». Έγινε σούσουρο τότε.

Όταν τέλειωσε η σειρά, ο Άλαν Μπολτ, ο creator κι ένας από τους μεγαλύτερους του Χόλιγουντ, ο οποίος έχει Όσκαρ για το American Brauty, μου εκμυστηρεύτηκε: «Αυτό που έκανες ήταν από τα πιο γενναία πράγματα που έχει κάνει ποτέ ηθοποιός. Δεν ξέρω αν κατάλαβες ότι έπαιξες την καριέρα σου κορόνα-γράμματα; Όταν έβγαινες και έλεγες «σύζυγος», όλοι οι ρεπουμπλικάνοι του χώρου, οι συντηρητικοί, είχαν λυσσάξει. Ακόμα και οι ρεπουμπλικάνοι μέσα στο HBO ήθελαν να σε διώξουν. Δεν αντιλήφθηκες πόσο βοήθησες στην προσπάθεια να περάσει το Proposition A».

Δεν ήξερα ότι θα είχε τέτοιο αντίκτυπο η κίνησή μου, την έκανα γιατί πραγματικά με άγγιξε αυτό που μου είπε ο Ντένις: ότι δύο άνθρωποι που αγαπιούνται και είναι ζευγάρι, πρέπει να μπορούν να είναι ο ένας δίπλα στον άλλον στο νοσοκομείο και οπουδήποτε. Ένα εκ των καλών πραγμάτων που έχω κάνει στη ζωή μου πιστεύω ότι είναι αυτό. Χαίρομαι πολύ για το ότι βοήθησα συνανθρώπους μου.