Θάνος Πλεύρης: «Ήταν η πρώτη φορά που αισθάνθηκα ότι είμαι κοντά στον θάνατο»

Θάνος Πλεύρης

"Είχα μόλις 20% πιθανότητες να ζήσω" ομολογεί ο Θάνος Πλεύρης.

Με αφορμή την υποψηφιότητα με τη ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές, ο Θάνος Πλεύρης παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου. Μέσα σε όλα, ο Υπουργός Υγείας μίλησε από καρδιάς για την πρόσφατη περιπέτεια που αντιμετώπισε με την υγεία του φτάνοντας κοντά στον θάνατο.

Υπήρξε στιγμή που φοβηθήκατε στη ζωή σας;

Ναι, όταν κινδύνευσα να πεθάνω, κατά τη διάρκεια της περιπέτειας υγείας που πέρασα, καθώς είχα μόλις 20% πιθανότητες να ζήσω. Ήταν η πρώτη φορά που αισθάνθηκα ότι πραγματικά είμαι κοντά στον θάνατο.

Τι σας άφησε στην ψυχή σας η σοβαρή περιπέτεια υγείας που περάσατε;

Ότι δεν πρέπει να θεωρούμε τίποτα αυτονόητο, ότι όταν λέμε να έχουμε την υγεία μας, δεν είναι μια απλή ευχή, είναι το σημαντικότερο που μπορούμε να έχουμε.

Πιστεύετε ότι αν σήμερα είστε ζωντανός οφείλεται σε ένα θαύμα; Είστε από τους ανθρώπους που πιστεύουν στον Θεό;

Πιστεύω πάρα πολύ στον Θεό και η πίστη μου αυτή υπήρχε και πριν περάσω την περιπέτεια της υγείας. Όταν αναφερόμαστε σε θαύμα, σημαίνει ότι εξαντλεί όλες τις δυνατότητες  η επιστήμη και όταν οι πιθανότητες είναι σε βάρος σου, τότε πρέπει να ευχαριστείς το Θεό που ζεις.

Κάνατε κάποιο τάμα μετά από όλο αυτό που περάσατε;

Ναι. Και επισκέφτηκα το Άγιο Όρος στο Βατοπέδι την Παναγιά Παραμυθιά που ήταν η εικόνα της Παναγίας που είδα στον ύπνο μου αλλά και στον Ταξιάρχη τόσο στο Μανταμάδο όσο και στη Σύμη ενώ παράλληλα επισκέφτηκα και την Τήνο.