Θάνος Αλεξανδρής: «Ένιωσα να χάνεται το σύμπαν, να ανοίγουν οι ουρανοί και να αγγίζω τον Θεό»

Θάνος Αλεξανδρής

"Ήταν η πιο συγκλονιστική στιγμή της ζωής μου" ομολογεί ο συγγραφέας του βιβλίου "Αυτή η νύχτα μένει", Θάνος Αλεξανδρής.

Με αφορμή την τηλεοπτική μεταφορά του έργου «Αυτή η νύχτα μένει» μίλησε ο Θάνος Αλεξανδρής στο περιοδικό Down Town και τον δημοσιογράφο Πάνο Ζόγκα. Μέσα σε όλα, μάλιστα, ο συγγραφέας του βιβλίου αναφέρθηκε στην πιο συγκλονιστική, όπως ο ίδιος ορίζει, στιγμή της ζωής του μέχρι και σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Θάνος Αλεξανδρής εξομολογήθηκε πως «αν με ρωτούσαν ποια είναι η πιο συγκλονιστική στιγμή της ζωής μου, θα έλεγα με σιγουριά από την περίοδο που επί 24ωρης βάσεως ζούσα δίπλα στον πατέρα μου, που έπασχε από αλτσχάιμερ. Ένα βράδυ, μετά από επώδυνη διαδικασία, ύψωσα κι εγώ σαν άνθρωπος τη φωνή μου και η ατάκα του μ’ έριξε στα πατώματα. «Τι έκανα, μπαμπά;» ψιθύρισε, κι εγώ ένιωσα να χάνεται το σύμπαν… Ένιωσα να ανοίγουν οι ουρανοί και να αγγίζω τον Θεό… Νομίζω δεν υπάρχει πιο θανατηφόρο συναίσθημα για τους γονείς από όταν τους εγκαταλείπουν τα παιδιά».

«Θα έπρεπε να έχει θεσπιστεί νόμος ώστε να καταδικάζονται σε ισόβια όποια γελοία παρτάλια τούς παρκάρουν σε γηροκομεία ή τους αφήνουν έρμαια στην τύχη τους. Αγαπήστε τους και αγκαλιάστε τους όσο ζουν γιατί μετά οι τύψεις δεν αντέχονται. Επενδύστε σε αληθινούς φίλους και στην χωρίς ανταλλάγματα αληθινή αγάπη. Για μένα αυτό που με ξαφνιάζει, με συγκινεί και με γοξητεύει είναι η καλοσύνη» συμπλήρωσε ο συγγραφέας του βιβλίου «Αυτή η νύχτα μένει», Θάνος Αλεξανδρής.