Θανάσης Τσαλταμπάσης για Αλίκη Βουγιουκλάκη: «Δεν ήξερε κανείς πως ήταν το τελευταίο χειροκρότημα»

Θανάσης Τσαλταμπάσης

"Δεν είχαμε καταλάβει κάτι περισσότερο" θυμάται ο Θανάσης Τσαλταμπάσης.

Με αφορμή την κωμική σειρά «Στα Σύρματα» της ΕΡΤ, ο Θανάσης Τσαλταμπάσης παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Hello και τον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα. Μέσα σε όλα, μάλιστα, ο αγαπημένος ηθοποιός γύρισε πίσω στον χρόνο και μοιράστηκε τις αναμνήσεις που διατηρεί από την συνεργασία με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Στα 15 σου, είχες την τύχη να συμμετέχεις στην τελευταία παράσταση της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Τι κρατάς από εκείνη;

Κατ’ αρχάς, δεν πίστευα ότι την έβλεπα, ότι συνεργαζόμασταν. Ήμουν σε μια ευαίσθητη ηλικία, στην εφηβεία, είχα μεγαλώσει με τις ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και η εμπειρία ήταν μοναδική. Μου φαινόταν σαν παραμύθι. Με εντυπωσίασε το ότι ήταν διαφορετική από τις ταινίες της. Επρόκειτο για μια πολύ στιβαρή, δυναμική και γοητευτική γυναίκα και αυτό με μάγεψε. Μου άρεσε πολύ που αυτός ο χαρακτήρας πάνω στη σκηνή μεταλλασσόταν σε άλλον άνθρωπο.

Με ιντρίγκαρε και με ιντριγκάρει ακόμη. Γι’ αυτό δεν θέλω να μου μοιάζουν οι ρόλοι μου. Ήμουν και στην τελευταία της παράσταση, στο τελευταίο χειροκρότημα, που φυσικά δεν ήξερε κανείς μας ότι ήταν το τελευταίο. Ειδικά εμείς τα πιτσιρίκια δεν γνωρίζαμε τι ακριβώς συνέβαινε. Θεωρούσαμε ότι η παράσταση ολοκληρωνόταν νωρίτερα επειδή ήταν λίγο άρρωστη εκείνες τις ημέρες. Δεν είχαμε καταλάβει κάτι περισσότερο. Η στεναχώρια μας – που ήταν φανερή στα τηλεοπτικά πλάνα γιατί κλαίγαμε σχεδόν όλοι – ήταν επειδή σταμάτησε απότομα η παράσταση. Πιστεύαμε ότι το καλοκαίρι θα πηγαίναμε περιοδεία σε όλη την Ευρώπη, όπως μας είχε πει η Αλίκη Βουγιουκλάκη κι αν ζούσε, σίγουρα θα γινόταν. Την έχω πάντα στο μυαλό μου, ήταν πολύ ιδιαίτερη.

Πηγή εικόνας: NDP Photo