Θανάσης Τσαλταμπάσης: «Εμπιστεύομαι το ένστικτο χωρίς να με οδηγεί πάντα στα σωστά πράγματα»

Θανάσης Τσαλταμπάσης

"Δεν διαταράχτηκε κάτι αυτή τη χρονιά σε προσωπικό επίπεδο" ομολογεί ο Θανάσης Τσαλταμπάσης.

Την Ελλάδα με την παράσταση «Κατά φαντασίαν ασθενής» γυρίζει ο Θανάσης Τσαλταμπάσης αυτό το καλοκαίρι και μίλησε στο περιοδικό My Tv και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Μουλόπουλο. Μέσα σε όλα, ο αγαπημένος ηθοποιός αναφέρθηκε στην σεζόν που πέρασε αλλά και στο ένστικτο που τον οδηγεί σε κάθε νέο ρόλο.

Τι πρόσημο σου άφησε η σεζόν που πέρασε σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο;

Το πρόσημο που μου άφησε η σεζόν που πέρασε είναι θετικό, γιατί η παράσταση μας είχε μεγάλη προσέλευση και περάσαμε μια ωραία καλλιτεχνική περίοδο. Επιπλέον, υπήρξε κινητικότητα στα πράγματα και δέχθηκα κάποιες ενδιαφέρουσες προτάσεις και τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Σε προσωπικό επίπεδο, είμαι αρκετά καλά τα τελευταία χρόνια. Δεν διαταράχτηκε κάτι.

Καταλαβαίνεις πότε ένας ρόλος σού ταιριάζει και του ταιριάζεις ή εμπιστεύεσαι το ένστικτο σου;

Εμπιστεύομαι το ένστικτο μου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πάντα μας οδηγεί στα σωστά πράγματα. Βέβαια, μέχρι τώρα και όσο αφορά τα καλλιτεχνικά, με έχει οδηγήσει κατά 99% σε καλό δρόμο. Έτσι, καταλαβαίνω ότι ο ρόλος μού ταιριάζει ή του ταιριάζω που και αυτό είναι σχετικό. Για παράδειγμα, στον «Κατά φαντασίαν ασθενή», ο Αργκάν, τον οποίο υποδύομαι, είναι ένας ηλικιωμένος άνθρωπος, εύπορος, που νομίζει ότι είναι άρρωστος και τον εκμεταλλεύονται. Αντικειμενικά, δεν ταιριάζει στην εικόνα μου αλλά η όλη αίσθηση μου πάει. Είναι μια μαγική αίσθηση που συμβαίνει μόνο στο θέατρο.