Θανάσης Τσαλταμπάσης: «Είχαν μια εξουσία που τους «επέτρεπε» να κάνουν πράγματα αθέμιτα»

Θανάσης Τσαλταμπάσης

"Θεωρώ πως αυτό τώρα, και χάρη στο κίνημα metoo, έχει εξαλειφθεί" εξηγεί ο Θανάσης Τσαλταμπάσης.

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης στο περιοδικό Hello και τον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα με αφορμή τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη σειρά «Στα σύρματα» της ΕΡΤ. Μεταξύ άλλων, δε, ο αγαπημένος ηθοποιός μίλησε για τις κακοποιητικές συμπεριφορές στον χώρο του θεάτρου που ανέδειξε το metoo.

Έχεις βιώσει κακοποιητικές συμπεριφορές από σκηνοθέτες;

Προσωπικά όχι. Ίσως ήμουν τυχερός γιατί, με το που βγήκα στη δουλειά, έγινα γνωστός. Καμιά φορά η αναγνωρισιμότητα είναι ασπίδα – κακώς για μένα καθώς, κατά την ταπεινή μου άποψη, πρέπει να σεβόμαστε τον άλλον όποιος κι αν είναι και όχι μόνο όταν είναι γνωστός ή έχει λεφτά ή έχει κάνει κάποιες επιτυχίες.

Έχει τύχει να είσαι μάρτυρας κακοποιητικής συμπεριφοράς προς συναδέλφους σου;

Έχω υπάρξει σε σκηνικά έντασης που όμως, πριν από κάποια χρόνια, υποτίθεται ότι ήταν σχετικά θεμιτά. Δηλαδή, οι σκηνοθέτες είχαν μια εξουσία που τους «επέτρεπε» να κάνουν πράγματα αθέμιτα και να θεωρούνται θεμιτά. Θεωρώ πως αυτό τώρα, και χάρη στο κίνημα metoo, έχει εξαλειφθεί. Διαπιστώνω ότι όλοι είναι πλέον πολύ προσεκτικοί. Έφυγε η γενιά του «κάνω ότι γουστάρω επειδή είμαι σκηνοθέτης». Εγώ την πρόλαβα στα πρώτα μου βήματα.

Πηγή εικόνας: NDP Photo