Θανάσης Κουρλαμπάς: «Πρόλαβα την καλή περίοδο της ελληνικής τηλεόρασης»

Θανάσης Κουρλαμπάς

"Δεν σκέφτηκα ούτε μία στιγμή να αφήσω αυτόν το χώρο" ομολογεί ο Θανάσης Κουρλαμπάς.

Θανάσης Κουρλαμπάς παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό ΕΓΩ και τον δημοσιογράφο Θάνο Ξάνθο με αφορμή την παράσταση «Σιωπηλή λίμνη» στο θέατρο Επί Κολωνώ. Μέσα σε όλα, ο δημοφιλής ηθοποιός αναφέρθηκε στην τηλεοπτική επιτυχία, τα χρυσά χρόνια της τηλεόρασης και την ανασφάλεια του επαγγέλματος του ηθοποιού.

Μετά τις «Άγριες Μέλισσες» ήρθε πιο εύκολα η επόμενη τηλεοπτική δουλειά;

Σαφώς και η πολύ μεγάλη επιτυχία πρωτίστως της σειράς, αλλά και η παρουσία η δική μου, βοήθησαν στο να συζητήσω περισσότερα πράγματα και είμαι χαρούμενος που εδώ και δύο χρόνια βρίσκομαι στο όμορφο χωριό του Πλατάνου.

Είστε από τους ηθοποιούς που αισθάνεστε ότι περάσατε από την χρυσή εποχή και βγάλατε κάποια καλά χρήματα;

Η αλήθεια είναι ότι πρόλαβα την καλή περίοδο της ελληνικής τηλεόρασης πριν τη χτυπήσει η κρίση και σίγουρα τότε τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα. Το σημαντικότερο που μπορώ να πω όμως, είναι ότι αυτό που κέρδισα από τη συγκεκριμένη περίοδο, ήταν η γνωριμία μου με σημαντικούς ανθρώπους του χώρου της τηλεόρασης. Διαμόρφωσα εκείνες τις συνθήκες και τις σχέσεις που με βοήθησαν να συνεχίσω. Σίγουρα όμως, τα χρήματα ήταν πολύ καλύτερα, σε σχέση με σήμερα.

Σκεφτήκατε ποτέ να κάνετε κάτι διαφορετικό, λόγω ανασφάλειας του επαγγέλματος;

Ακόμα και τις δύσκολες περιόδους στην καριέρα μου, δεν σκέφτηκα ούτε μία στιγμή να αφήσω αυτόν το χώρο, τον οποίο αγαπώ και μου έχει προσφέρει ανεπανάληπτες στιγμές. Έχω σταθεί και τυχερός και ευνοημένος τόσο από την τύχη όσο και από ανθρώπους. Δεν έφτασα ποτέ στο σημείο να μην μπορώ να κάνω αυτή τη δουλειά. Και γι’ αυτό είμαι υπερήφανος.