Θανάσης Ευθυμιάδης: «Στο Ντόλτσε Βίτα ήμουν στα όρια της κατάθλιψης, σκούπιζα τα δάκρυά μου»

Θανάσης Ευθυμιάδης

Όσα έγραψε αναλυτικά ο Θανάσης Ευθυμιάδης.

Πίσω στον χρόνο και το αγαπημένο σίριαλ «Ντόλτσε Βίτα» θέλησε να γυρίσει ο Θανάσης Ευθυμιάδης την Πέμπτη. Αφορμή στάθηκαν τα πολλά μηνύματα που δέχεται στα social media ο ηθοποιός για την προβολή της επανάληψης της σειράς.

Έτσι, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Θανάσης Ευθυμιάδης προχώρησε σε μια μακροσκελή ανάρτηση μέσα από την οποία αποκάλυψε πως, την περίοδο που η σειρά σημείωνε τεράστια επιτυχία, ο ίδιος αντιμετώπιζε μια σοβαρή προσωπική δυσκολία.

Ειδικότερα, ο Θανάσης Ευθυμάδης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «βλέπω στην φετινή επανάληψη, ένα «χρωματικό φρεσκάρισμα» στην εικόνα και υποπτεύομαι ότι θα προορίζουν τις επαναλήψεις για άλλα 28 χρόνια. Το 1995 μία τρελοπαρέα καλλιτεχνών (που η σημερινή κυβέρνηση απαξιώνει τις σπουδές μας και μάς θεωρεί απόφοιτους Λυκείου), βάλαμε το λιθαράκι μας, ώστε να απενοχοποιηθεί ο έρωτας μιας μεγαλύτερης γυναίκας με έναν νεαρό άνδρα. Μέχρι τότε κάτι τέτοιο ήταν προνόμιο μόνο των ανδρών. Κολακευτικά σχόλια άκουγες για όποιον μεσήλικα είχε ερωτική σχέση με μία νεαρή γυναίκα. Για την μεσήλικη γυναίκα όμως, που είχε σχέση με νεαρό άντρα, η ελληνική πουριτανική κοινωνία, επιφύλασσε μόνο χλευασμό».

«Ο αληθινός έρωτας της Χριστίνας και του Αντώνη ήταν μία ειρηνική επανάσταση. Βάλαμε έναν δυναμίτη στην καρδιά της πατριαρχίας. Το μέχρι τότε δικαίωμα των ανδρών, έγινε και δικαίωμα των γυναικών.  Και αυτό το έβλεπε στην τηλεόρασή της, ακόμα και η γυναίκα που ζούσε στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδας και έπαιρνε δύναμη. Σε όσους πιστεύουν ότι μία τέτοια διαχρονική επιτυχία έγινε χωρίς κόπο και πόνο, λέω ότι κάνουν λάθος. Ο καθένας από τους συμμετέχοντες καταθέταμε την ψυχή μας σε κάθε γύρισμα, άσχετα με τις δυσκολίες που είχαμε στην προσωπική μας ζωή. Και πιστέψτε με, δεν ήταν μικρές οι δυσκολίες που αντιμετώπιζε ο κάθε ένας μας».


«Αναφέρω μόνο δύο περιπτώσεις, που έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί:

1) Η Μαρία Καβογιάννη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων έμεινε έγκυος και γέννησε το παιδί της, χωρίς να διακόψει καθόλου τα γυρίσματα. Για να δικαιολογηθούν τα παραπάνω κιλά της εγκυμοσύνης (μιας και ο ρόλος που έπαιζε δεν είχε σεξουαλικές επαφές με κανέναν άντρα), προστέθηκε στο σενάριο, απλά, ότι πάχυνε.

2) Εγώ ζούσα μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής μου. Την ημέρα τής πρεμιέρας τού σήριαλ, η κοπέλα μου έφυγε κι εγώ για πολύ καιρό ήμουν χάλια – στα όρια της κατάθλιψης, σκούπιζα τα δάκρυά μου πριν από αρκετές σκηνές.

Αν λοιπόν κάνεις κάτι σήμερα, που πιστεύεις ότι αξίζει τον κόπο, μη φοβηθείς να κουραστείς, μη φοβηθείς ακόμα και να πονέσεις. Αν δεν υποστηρίξεις εσύ τα όνειρά σου, ποιός περιμένεις ότι θα το κάνει;» καταλήγει ο Θανάσης Ευθυμιάδης στην ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.