Θάλεια Ματίκα: «Το έχουμε αρνηθεί και βάζουμε τα όριά μας»

Θάλεια Ματίκα

"Άλλωστε δεν ζούμε και σε καμία χώρα που σε κυνηγούν οι παπαράτσι. Κι αν συνέβαινε σε κάποιους παλιότερα, εμείς δεν ανήκαμε και δεν ανήκουμε σε αυτούς" δήλωσε η Θάλεια Ματίκα.

Η Θάλεια Ματίκα έδωσε συνέντευξη στο ΕΓΩ και στον Θάνο Ξάνθο και μίλησε για το γάμο της με τον Τάσο Ιορδανίδη αλλά και το πως καταφέρνει να κρατά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τα παιδιά της και την ιδιωτική της ζωή.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να σκηνοθετείτε και τον εαυτό σας και τον σύζυγο επί σκηνής;

Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρξε καμία δυσκολία γιατί και οι συντελεστές ήταν μια ομάδα που τους ξέρω καλά, ο Τάσος είχε γράψει το έργο, ήξερε καλά τους ρόλους, οπότε η διαδικασία έγινε γρήγορα και «αναίμακτα».

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το πιο δυνατό σημείο της σχέσης σας με τον Τάσο;

Επαγγελματικά είναι η κοινή αισθητική που έχουμε και οι δύο πάνω στο θέατρο και σε επίπεδο συντροφικότητας είναι η βαθιά και ουσιαστική επικοινωνία που έχουμε. Πράγμα σημαντικό σε κάθε είδους σχέση.

Πώς διαχειρίζεστε το κομμάτι του να συνυπάρχετε μαζί και στη ζωή και στη δουλειά;

Το έχουμε κάνει από πιο παλιά αυτό, μας είναι πολύ κοινό βίωμα. Είχαμε 9 χρόνια να συνυπάρξουμε μαζί στη σκηνή και δεν βρισκόμασταν τόσο. Επειδή τώρα παίζουμε ΠΣΚ γιατί ο Τάσος λείπει για γυρίσματα, το θέατρο είναι και μία ευκαιρία να συναντιόμαστε. Τα προγράμματά μας είναι περίεργα, εγώ μένω πίσω με τα παιδιά, οπότε δεν είμαστε όλη την ώρα μαζί και προλαβαίνουμε να λείψουμε ο ένας στον άλλον (ευτυχώς).

Υπάρχει τελικά μυστικό για μία ευτυχισμένη σχέση;

Νομίζω το να θαυμάζεις τον άνθρωπό σου και να επικοινωνείς ουσιαστικά μαζί του σε όλα τα επίπεδα. Τα πρώτα στοιχεία που σε έλκουν σ’ έναν άνθρωπο, όπως η ομορφιά ή το χιούμορ, ξεθωριάζουν με τον καιρό. Όταν όμως τα χρόνια περνούν, μένει, το να μπορούν οι εγκέφαλοι να επικοινωνούν και να συνεννοούνται.

Κρατάτε και οι δύο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τα παιδιά και την ιδιωτική σας ζωή. Πόσο εύκολο είναι αυτό για δύο αναγνωρίσιμα πρόσωπα;

Είναι πολύ εύκολο για εμάς. Όταν μας προτείνουν να κάνουμε οικογενειακές φωτογραφίσεις το έχουμε αρνηθεί και βάζουμε τα όριά μας. Άλλωστε δεν ζούμε και σε καμία χώρα που σε κυνηγούν οι παπαράτσι. Κι αν συνέβαινε σε κάποιους παλιότερα, εμείς δεν ανήκαμε και δεν ανήκουμε σε αυτούς.