Θάλεια Ματίκα: «Προσπαθούν να γίνουν υπερηρωίδες και καταρρέουν ψυχολογικά, εκεί ξεκινούν σοβαρά προβλήματα»

Θάλεια Ματίκα

"Για εμένα, για να είναι καλά ένα σπίτι, πρέπει η γυναίκα του σπιτιού να είναι καλά ψυχολογικά" ομολογεί η Θάλεια Ματίκα.

Με αφορμή τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο νέο σίριαλ της ΕΡΤ, Όρκος ΙΙ παραχώρησε η Θάλεια Ματίκα συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο περιοδικό 7 Μέρες Tv και τη δημοσιογράφο Έφη Θεοδωρίδου. Μεταξύ άλλων, δε, η γοητευτική ηθοποιός μίλησε για την δυσκολία στις διαπροσωπικές σχέσεις, τον γάμο και την θέση της γυναίκας μέσα σε αυτόν.

Μια που ανήκετε και προσωπικά στον κύκλο των παντρεμένων, τελικά πόσο πιο δύσκολος είναι ένας γάμος από ότι φαίνεται στην αρχή;

Όταν ξεκινά η σχέση, όλα είναι ωραία. Νομίζω ότι οι δυσκολίες έρχονται όταν οι άνθρωποι συναντιούνται ουσιαστικά, που σημαίνει ότι αναλαμβάνουν ευθύνες, όπως ο γάμος και η δημιουργία οικογένειας. Γενικώς, οι άνθρωποι έχουν μια ρομαντική διάθεση όσον αφορά αυτό το κομμάτι και νομίζουν ότι το να μεγαλώνεις παιδιά είναι κάτι υπέροχο. Φυσικά και είναι υπέροχο, αλλά είναι και κάτι πολύ δύσκολο. Πρέπει το ζευγάρι να είναι ουσιαστικά ενωμένο και σε μόνιμη επικοινωνία για να μπορεί να ανταπεξέλθει.

Θεωρείται ότι σήμερα εμείς έχουμε περισσότερες απαιτήσεις από τους άντρες σε σχέση με τις μητέρες μας;

Επειδή υποστηρίζω σθεναρά τη γυναίκα, πιστεύω ότι οφείλουμε να έχουμε περισσότερες απαιτήσεις. Οφείλουμε να θέτουμε τα θέλω μας, να ζητάμε αυτό που μας αρμόζει και να μην υποχωρούμε. Γιατί για εμένα, για να είναι καλά ένα σπίτι, πρέπει η γυναίκα του σπιτιού να είναι καλά ψυχολογικά. Οι γυναίκες που αναλαμβάνουν όλες τις υποχρεώσεις πάνω τους και προσπαθούν να γίνουν υπερηρωίδες καταρρέουν ψυχολογικά και από εκεί ξεκινούν σοβαρά προβλήματα. Ευτυχώς οι σύγχρονοι πατεράδες είναι πολύ πιο κοντά στα παιδιά τους.