Τεό Θεοδωρίδης: «Χαρίζω στο κράτος 30.000 ευρώ»

Τεό Θεοδωρίδης
Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από την αποφυλάκιση του Τεό Θεοδωρίδη, ενός εκ των διασημότερων μοντέλων στις ελληνικές αλλά και διεθνείς πασαρέλες.

Σήμερα ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη και μιλώντας στην Freddo και στον Στρατή Λιμνιό αποκαλύπτει ότι αν και θα μπορούσε να είχε ζητήσει αποζημίωση σχεδόν 30.000 ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο γιατί παρέμεινε στη φυλακή περισσότερο από όσο έπρεπε, αποφάσισε να τα …χαρίσει, καθώς εκτιμά ότι είναι χρήματα που ανήκουν στον ελληνικό λαό.

«Θα μπορούσα να είχα κάνει σχετική αίτηση και να διεκδικήσω πολλές χιλιάδες ευρώ, γιατί πραγματικά συνέβησαν πολλά σε όλα αυτά τα χρόνια, απίστευτη ταλαιπωρία ψυχολογική, ηθική, και βέβαια όλο αυτό το χρονικό διάστημα με τις συνεχείς αναβολές ήταν πραγματικά όχι μόνο αγχωτικό, αλλά και ψυχφθόρο. Πέντε ολόκληρα χρόνια πέρασαν για να πάει η υπόθεση στο Εφετείο. Και το χειρότερο; Έμεινα στη φυλακή μεγαλύτερο διάστημα από όσο έπρεπε, η ποινή θυμίζω – κατόπιν μετατροπής του αδικήματος από κακούργημα σε πλημμέλημα ήταν μικρότερη χρονικά. Πιθανόν να μην είχα μπει καν φυλακή, αφού η ποινή είχε μετατραπεί από κακουργηματική σε πλημμεληματική και θα μπορούσε να ήταν και εξαγοράσιμη. Αυτά όμως αποτελούν παρελθόν και με έχουν διδάξει.» αναφέρει στην εφημερίδα.