Τάσος Χαλκιάς: «Βίωσα αδιάφορα την επιτυχία του Σάκη του υδραυλικού»

Τάσος Χαλκιάς

Ο Τάσος Χαλκιάς εξομολογείται για τη σειρά Λαβ Σόρρυ.

Για την επιτυχία της σειράς Λαβ Σόρρυ και το ρόλο του Σάκη υδραυλικού απάντησε ο Τάσος Χαλκιάς, σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Μαρία Σοφιανού.

Ας πάμε λίγο στην αρχή. Εμφανίζεται στη ζωή σας ο σπουδαίος θεατράνθρωπος Στέλιος Βόκοβιτς και εκεί άρχισαν όλα;

Ναι, κάπως έτσι. Ήταν στο Εθνικό Θέατρο. Όταν αποφάσισα να δώσω εξετάσεις, αρχικά με πληροφόρησε ότι δεν θα προλάβαινα να το κάνω εκείνη τη χρονιά, γιατί είχαν περάσει οι ημερομηνίες που έπρεπε να έχω καταθέσει την αίτηση και στη συνέχεια με παρότρυνε να το κάνω το επόμενο έτος. Μου έδωσε κάποιες πληροφορίες για το τι πρέπει να διαβάσω και τι προετοιμασία να κάνω. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που συνάντησα σε αυτόν τον χώρο. Σπουδαίος. Πνευματικός μου πατέρας και ως δάσκαλός μου και ως συνεργάτης αργότερα. Παίξαμε πολλές φορές μαζί κι αυτό είναι μεγάλη ευτυχία. Να συναντάει ο μαθητής τον δάσκαλο πάνω στη δουλειά.

Έχετε μια τεράστια καριέρα στο θέατρο, αλλά και στην τηλεόραση. Ο ρόλος σας μάλιστα στο «Λαβ σόρρυ» ως Σάκης ο υδραυλικός, έμεινε στην τηλεοπτική ιστορία. Πώς το βιώσατε εσείς εκείνη την εποχή;

Αδιάφορα, στον βαθμό που μπορεί να είναι κάποιος αδιάφορος όταν γίνεται δημοφιλής από το πουθενά. Δεν είμαι ένας άνθρωπος τον οποίο μπορεί να τον θολώσει η δημοσιότητα. Δεν μπήκα σε αυτόν τον χώρο ούτε για να δημιουργήσω ένα όνομα, ούτε για να βγάλω χρήματα, ούτε για να κάνω εξώφυλλα στα περιοδικά. Μπήκα γιατί μου δημιουργήθηκε μια ιδιαίτερη τάση από μέσα μου, μια παρόρμηση, η οποία είχε να κάνει με την ψυχή μου και την αναζήτησή μου τη βαθύτερη, η οποία βγήκε στην επιφάνεια εξαιτίας κάποιων ανθρώπων και από εκεί και πέρα, η πορεία μου ήταν προδιαγεγραμμένη.

«Χαιρέτα μου τον πλάτανο», το οποίο θα συνεχιστεί και την ερχόμενη σεζόν. Τι πιστεύετε ότι είναι αυτό που έχει κάνει τον κόσμο να το αγαπήσει;

Οι σειρές αγαπιόνται όταν μέσα σε αυτές, οι άνθρωποι βρούνε κάτι που ταιριάζει στις ζωές τους, στα πιστεύω τους. Όταν λοιπόν έστω κι ένας ρόλος πληροί αυτές τις προδιαγραφές, τότε ο κόσμος ακολουθεί. Μέσα στον πλάτανο υπάρχουν πολλοί τέτοιοι ρόλοι. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αγαπιούνται οι άνθρωποι μέσα από τους ρόλους τους, αλλά και η ίδια η σειρά.