Ταμίλα Κουλίεβα: «Είχε δημιουργήσει καθεστώς τρομοκρατίας στον θίασο, λυπάμαι τον άνθρωπο αυτόν»

Ταμίλα Κουλίεβα

"Αν διακρίνω σε μια δουλειά ότι αυτό που γίνεται στη σκηνή δεν έχει σχέση με το θέατρο και την υποκριτική και δεν μπορώ να ανταποκριθώ σε μια τέτοια συνεργασία, τότε παίρνω το καπελάκι μου και adios amigos" τονίζει η Ταμίλα Κουλίεβα.

Στο Πρώτο Θέμα και τον Δημήτρη Δανίκα μίλησε η Ταμίλα Κουλίεβα. Η γνωστή πρωταγωνίστρια αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο κύμα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων και των καταγγελιών που έχει έρθει το τελευταίο διάστημα στο φως στον καλλιτεχνικό χώρο.

Η Ταμίλα, λοιπόν, έπεσε πάνω σε περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης;

Όχι, δεν έχω βρεθεί προσωπικά. Έχω αναφερθεί σε ένα περιστατικό που μπορώ να το κατατάξω στην κατηγορία του μπούλινγκ.

Ποιο ήταν;

Δεν θέλω να το πω γιατί το έλυσα επιτόπου. Λυπάμαι τον άνθρωπο αυτόν. Είχε δημιουργήσει ένα καθεστώς τρομοκρατίας στον θίασο. Πολύ κακή συμπεριφορά πάνω στην σκηνή. Κι εγώ δεν τα σηκώνω αυτά… Έχω μάθει κι εκπαιδευτεί εντελώς διαφορετικά. Στην Ελλάδα ήρθα με άλλες αποσκευές. Επομένως και ως ηθοποιός αλλά και ως χαρακτήρας δεν ανέχομαι τέτοιες συμπεριφορές. Είναι θέμα χαρακτήρα.

Άλλοι όμως τα ανέχονται.

Είναι θέμα χαρακτήρα. Όμως τι σχέση έχουν όλα αυτά με την τέχνη; Καμία. Εγώ προσωπικά, αν διακρίνω σε μια δουλειά ότι αυτό που γίνεται στη σκηνή δεν έχει σχέση με το θέατρο και την υποκριτική, σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια, και δεν μπορώ να ανταποκριθώ σε μια τέτοια συνεργασία, τότε παίρνω το καπελάκι μου και adios amigos. Το έχω κάνει κάποιες φορές.

Από θιάσους;

Από θιάσους. Είχα φύγει και από μία υποψήφια παράσταση του Εθνικού θεάτρου.

Λένε οι επαϊοντες ότι στη Μέθοδο Στανισλάφσκι του Actor’s Studio της Νέας Υόρκης, όπου φοίτησαν ονόματα όπως ο Μπράντο και ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, η επιθετικότητα και η βία είναι απαραίτητα στοιχεία του παιχνδιού.

Μα τι είναι αυτά τα πράγματα! Σαν να μου λες ότι ένας μουσικός ή ένας χορευτής μπαλέτου ή ένας αθλητής προπονούνται ή προετοιμάζονται για την παράσταση με όργανο τη βία!

Μα έτσι λένε!

Γνωρίζω ότι το Actor’s Studio βασίζεται στη ρωσική σχολή. Άλλο πράγμα η πειθαρχία και εντελώς αλλιώτικο η βία. Αυτή είναι η ρωσική σχολή. Μακριά η βία.