«Τα πρωινά είμαι τζαμάς και το βράδυ τραγουδάω! Δεν παράτησα ποτέ τη χειρωνακτική εργασία»

Δημήτρης Κανέλλος

Η εξομολόγηση Έλληνα τραγουδιστή…

Το πρωί περνάει τζάμια και αλουμίνια, το βράδυ ερμηνεύει λαϊκά τραγούδια. Από τα κουτούκια των δυτικών προαστίων στο “Rising Star” του ΑΝΤ1 και έπειτα στο πλευρό του Θάνου Μικρούτσικου. Ο Δημήτρης Κανέλλος μίλησε στην Espresso και στον Βαγγέλη Καράλη: «Το ερέθισμα για να ασχοληθώ με το τραγούδι το πήρα από τη μητέρα μου, η οποία έχει πολύ καλή φωνή. Είναι νοικοκυρά και την άκουγα από μικρό παιδάκι να τραγουδάει στο σπίτι».

«Στην ηλικία των έντεκα ξεκίνησα μαθήματα μπουζουκιού και κιθάρας. Αργότερα, στα δεκαεφτά μου, πήγα στο Εθνικό Ωδείο στην πλατεία Βάθη. Ως έφηβος άρχισα δειλά δειλά να παίζω και να τραγουδάω σε μουσικά μεζεδοπωλεία και ταβερνάκια στην Κοκκινιά και στον Κορυδαλλό. Παράλληλα τα πρωινά δούλευα μαζί με τον πατέρα μου στην οικοδομή.

Οι ταβέρνες ήταν μια ευκαιρία να βοηθάω την οικογένειά μου, καθώς προέρχομαι από πολύ φτωχή οικογένεια. Από τις έξι το πρωί ήμουν στο πόδι για να βοηθήσω τον πατέρα μου στο γιαπί. Κοιμόμουν ίσα ίσα μια ώρα. Δεν παράτησα ποτέ τη χειρωνακτική εργασία. Μέχρι και σήμερα δουλεύω στην επιχείρηση του αδελφού μου, που περνάει τζάμια και αλουμίνια. Τα πρωινά είμαι τζαμάς και το βράδυ τραγουδάω.

Το ευρύ κοινό τον γνώρισε από τη συμμετοχή του στο μουσικό talent show του AΝΤ1 «Rising Star». Αν και ντροπαλός, πήρε τη μεγάλη απόφαση να βγει στο «γυαλί», γοητεύοντας με την παρουσία του κριτές και τηλεθεατές.

«Το πρόσημο είναι θετικό αναφορικά με τη συμμετοχή μου. Μόλις βγήκα από το “Rising Star”, και λόγω της προβολής μου, κυκλοφόρησα μια δισκογραφική δουλειά με επανεκτελέσεις του Φώντα Λάδη, σε μουσικές των Μάνου Λοΐζου και Δημήτρη Λάγιου. Για εμένα αυτό ήταν το μεγαλύτερο βραβείο που κέρδισα μέσα από το παιχνίδι. Είχα τη χαρά να γνωρίσω αξιόλογους ανθρώπους εξαιτίας του “Rising Star”. Έχω πάρει πολύ καλές βάσεις από τους γονείς μου και χαίρομαι που κατάφερα και κολύμπησα σε… βαθιά νερά, καθώς είμαι πολύ ντροπαλός ως άνθρωπος για τέτοια shows» αναφέρει.

Δημήτρης Κανέλλος

H συνάντηση, όμως, που του άλλαξε τη ζωή ήταν με τον Θάνο Μικρούτσικο, τον καλλιτεχνικό πατέρα του, όπως τον αποκαλεί, καθώς ο αείμνηστος μουσικοσυνθέτης πήρε από το χέρι τον Δημήτρη και τον έβγαλε στη σκηνή: «Η επαφή μου με τον Θάνο προέκυψε πριν από δύο χρόνια σε συναυλίες-αφιερώματα για τον Γιάννη Ρίτσο. Αν και γνωριστήκαμε για μικρό χρονικό διάστημα, η αγάπη που μου έδειξε ήταν πατρική. Με προστάτευσε και με αγκάλιασε με τον τρόπο του. Θυμάμαι τα τελευταία λόγια που μου είχε πει πριν χειροτερέψει η κατάσταση της υγείας του και τα κρατάω ως παράσημο: “Eίσαι λαϊκός τραγουδιστής. Αυτό έχει βαθιές ρίζες κι έτσι θα πρέπει να παραμείνεις και ως άνθρωπος, εκτός από καλλιτέχνης. Ο λαϊκός τραγουδιστής οφείλει να είναι λαϊκός και απλός και ως άνθρωπος” μου είχε πει».

Οι δυο τους είχαν τραγουδήσει μαζί σε συναυλίες το 2018, όταν ο Θάνος Μικρούτσικος πάλευε με τον καρκίνο. Ο Δημήτρης Κανέλλος θυμάται χαρακτηριστικά τις τελευταίες στιγμές του: «Τον είχα επισκεφτεί στο νοσοκομείο και ήταν πολύ στενάχωρο όλο αυτό. Η οικογένειά του με έβλεπε σαν δικό τους παιδί. Ειδικά η σύζυγός του, η Μαρία, στέκεται δίπλα μου όπως στεκόταν και ο Θάνος». Μάλιστα, ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης έχει εμπιστευτεί στον Κανέλλο τραγούδια που είχε γράψει πριν φύγει από τη ζωή.

To «Οσα ονειρευτήκαμε» είναι η τρίτη δισκογραφική δουλειά του Δημήτρη Κανέλλου σε μουσική του Θάνου Μικρούτσικου. «Τα τραγούδια είναι σε ποίηση του Αλκη Αλκαίου. Τις μουσικές υπογράφει ο Θάνος Μικρούτσικος. Εχω δύο επανεκτελέσεις του Θάνου, το “Οσο κρατάει ένας καφές” και το “Μια παλιά φωτογραφία”, και δύο καινούργια του τραγούδια, το “Οσα ονειρευτήκαμε” και το “Αλητάκι”. Τα υπόλοιπα τραγούδια του CD τα υπογράφουν ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Θύμιος Παπαδόπουλος και ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης» λέει.

O αείμνηστος μουσικοσυνθέτης είχε συμβουλέψει το «καλλιτεχνικό του παιδί» να είναι λαϊκό και αυθεντικό στη ζωή του. Κάτι που ο Δημήτρης έκανε πράξη, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του, καθώς χωρίς δισταγμό όρμησε, πάλεψε και έσωσε μια νεαρή γυναίκα από βιασμό και ξυλοδαρμό μέσα στη μέση του δρόμου. «Είχα σχολάσει βράδυ από ένα μαγαζί που δούλευα στο Παγκράτι. Πηγαίνοντας στο αυτοκίνητό μου, είδα έναν άνδρα να χτυπάει μια κοπέλα με σκοπό να τη βιάσει. Της είχε κατεβάσει τα ρούχα και παράλληλα την ξυλοκοπούσε. Η κοπέλα ούρλιαζε. Άκουσα τις φωνές και χωρίς δεύτερη σκέψη πήγα στο σημείο. Χτύπησα τον δράστη, ο οποίος έφυγε τρέχοντας. Θα μπορούσε να είχε βγάλει μαχαίρι, αλλά δεν το σκέφτηκα λεπτό» περιγράφει. Ο Δημήτρης Κανέλλος ετοιμάζει το video clip για το νέο τραγούδι του «Οσα ονειρευτήκαμε», ενώ το καλοκαίρι έχει προγραμματίσει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. «Θέλω να συνεχίσω να υπηρετώ το λαϊκό τραγούδι και όπου με βγάλει», είπε ο Δημήτρης Κανέλλος.