Τα μυστικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για το τέλειο τηγανιτό ψάρι δημοσιεύτηκαν στο Αμερικάνικο περιοδικό FOOD&WINE!

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Πώς θα κάνουμε το τηγανητό ψάρι να κλέψει την παράσταση;

Το μεγαλύτερο περιοδικό γαστρονομίας, Food and Wine, μοιράζεται με τους αναγνώστες του τα μυστικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για το τέλειο τηγανιτό ψάρι. Η Ελληνίδα σεφ κάνει γνωστές τις τεχνικές της στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, αλλά και σε όλους εμάς…

Το ψάρι είναι μια τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες. Ο τρόπος που το μαγειρεύουμε όμως, μπορεί να επιβαρύνει το πιάτο μας με επιπλέον θερμίδες. Το τηγανητό ψάρι συνοδέψτε το απαραίτητα με χόρτα και πράσινα λαχανικά και σερβίρετέ το με ωμό ελαιόλαδο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να τηγανίσετε ψάρια μικρά αλλά και μεγαλύτερα. Αυτό που πρέπει γενικά να θυμάστε, είναι ότι όσο πιο λεπτό σε πάχος είναι το φιλέτο ψαριού που επιλέγουμε, τόσο πιο κατάλληλο για τηγάνισμα είναι.

[dfp_ads id=236982]

Στην Ελλάδα αγαπάμε πολύ το τηγανητό ψάρι και ειδικά στις παράκτιες περιοχές-που είναι πάρα πολλές στη χώρα μας- είναι καθημερινή συνήθεια. Σε αντίθεση με άλλους λαούς, στην χώρα μας ψάρι τηγανητό με κουρκούτι, φτιάχνουμε μόνο 1 φορά τον χρόνο, την 25η Μαρτίου που είναι καθιερωμένη γιορτή για όλο τον Ελληνισμό. Είναι ίσως μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις που χρησιμοποιούμε κουρκούτι σε τηγανητά ψάρια. Γι αυτήν την συνταγή, επιλέγουμε πάντα παστό μπακαλιάρο και τον βουτάμε στο αέρινο ελαφρύ κουρκούτι. Αφού το τηγανίσουμε για λίγα λεπτά σε καυτό λάδι το ψάρι αποκτάει μια χρυσορόδινη ελαφριά τραγανή κρούστα. Αυτή τη συνταγή θα τη συναντήσετε και σε πολλές ταβέρνες στην Ελλάδα και αξίζει τον κόπο να τη δοκιμάσετε και να την απολαύσετε.

Συνήθως στην Ελλάδα στο καθημερινό μαγείρεμα, τα ψάρια τηγανίζονται  ολόκληρα κι έχουν μια ελαφρώς τραγανή κρούστα.

Πώς θα κάνουμε το τηγανητό ψάρι να κλέψει την παράσταση;