Ο Παναγιώτης Παπαβραμόπουλος προτείνει καλοκαιρινά κοκτέιλ που θυμίζουν… Σαντορίνη

Παναγιώτης Παπαβραμόπουλος

Δροσερά, απολαυστικά και εύκολα να τα φτιάξεις στο σπίτι σου...

Το ελληνικό καλοκαίρι παραμένει ελληνικό καλοκαίρι και στα δύσκολα. Μετά το τέλος μιας ζεστής μέρας ένα δροσερό κοκτέιλ φαντάζει ιδανικό για το ξεκίνημα μιας απρόβλεπτης νύχτας. Ο γνωστός bartender, Παναγιώτης Παπαβραμόπουλος, εμπνευσμένος από τη μοναδική ομορφιά της Σαντορίνης, φέτος μας προτείνει τρία εύκολα, εντελώς καλοκαιρινά, αλλά κυρίως απολαυστικά κοκτέιλ που όλοι μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι…

White Sangria

120 ml λευκό κρασί
20-25 ml σιρόπι ζάχαρης
10 ml Brandy
Λεπτές φέτες από Φρούτα Εποχής

Σε ένα ποτήρι κρασιού, προσθέτουμε τα φρούτα εποχής και τον πάγο, έπειτα προσθέτουμε τα υλικά μας, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.
Tip: Αν έχουμε ροδόνερο, αφού έχουμε τελειώσει την παρασκευή του cocktail μας, ψεκάζουμε από πάνω μία με δύο φορές ώστε να αποκτήσει αρώματα λουλουδιών.

κοκτέιλ

Aegean Collins

50 ml Gin
10 ml σιρόπι ζάχαρης
15 ml χυμό lime
10 ml Blue Curaçao
Top Up: Soda Water

Μία ήπια παραλλαγή, του γνωστού cocktail, Tom Collins.
Παίρνουμε ένα ψηλό ποτήρι και αλείφουμε το χείλος του με ένα lime,  έπειτα το γυρίζουμε ανάποδα και το πιέζουμε σε ένα πιατάκι που είναι γεμάτο με ζάχαρη. Αυτό γίνεται για να tοποθετήσουμε ζάχαρη στο χείλος του ποτηριού.
Έπειτα προσθέτουμε τον πάγο, τα υλικά μας και στο τέλος ρίχνουμε την σόδα σιγά-σιγά ώστε να μην χαθεί το ανθρακικό της.
Σερβίρουμε, έχοντας τα χρώματα του Αιγαίου στο ποτήρι μας!

Mastic Explosion

50 ml Μαστίχα
15 ml σιρόπι ζάχαρης
25 ml χυμό lime
20 ml σιρόπι Αγγούρι
(Προαιρετικά: Λίγο τριμμένο πιπέρι).

Προσθέτουμε σε ένα shaker όλα τα υλικά μας μαζί με 5-6 πάγους και ανακινούμε δυνατά για 8-10 δευτερόλεπτα. Έπειτα αδειάζουμε το περιεχόμενο του shaker δίχως τον πάγο, ιδανικά σε ένα ποτήρι Martini και γαρνίρουμε με μια λεπτή φλούδα αγγουριού.

Η φωτογράφιση των κοκτέιλ έχει γίνει στο ξενοδοχείο Athina Luxury Suites, στη Σαντορίνη.