Συγκλονίζει η Κατερίνα Παναγοπούλου: «Με δυσκολία συγκράτησα τα δάκρυα μου»

Κατερίνα Παναγοπούλου

"Εκείνη την ώρα δεν είσαι η Κατερίνα Παναγοπούλου μόνο, είσαι η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου του Mega..."

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε η Κατερίνα Παναγοπούλου στην εφημερίδα Απογευματινή και τη δημοσιογράφο Σπυριδούλα Τριάντου. Μεταξύ άλλων, μάλιστα, η γοητευτική άνκοργουμαν του Μεγάλου Καναλιού μίλησε για το πλέον δύσκολο περιστατικό που κλήθηκε να διαχειριστεί στον τηλεοπτικό αέρα καθώς και τα ευτράπελα.

Ένας παρουσιαστής ειδήσεων πρέπει να έχει μια συγκεκριμένη στάση ζωής εκτός πλατό; Μπορεί να είναι ο εαυτός του;

Η δική μου θέση από την πρώτη μέρα που μπήκα στη δημοσιογραφία ήταν αδιαπραγμάτευτη. Όταν παρουσιάζεις κεντρικό δελτίο ειδήσεων, εκπροσωπείς ένα κανάλι, ένα σύνολο ανθρώπων. Συνεπώς εκείνη την ώρα δεν είσαι η Κατερίνα Παναγοπούλου μόνο. Είσαι η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου του Mega. Υπάρχει μία θεσμική σύμβαση που, κατά τη γνώμη μου, οφείλεις να υπηρετείς.

Τι ευτράπελο μπορεί να συμβεί την ώρα ενός ζωντανού δελτίου;

Ό,τι μπορείς να φανταστείς! Ξαφνικά μαυρίζει η οθόνη του autocue και προσπαθείς να θυμηθείς τις ειδήσεις απέξω, πέφτουν μικρόφωνα, σπάνε ποτήρια. Μια φορά που είχαμε ζωντανή σύνδεση χάλασε το ακουστικό μου και ταυτόχρονα είχε κλείσει το autocue. Έκανα νοήματα για να μου πουν ποια είδηση έπαιζε μετά.

Ποιο περιστατικό δεν θα ξεχάσεις ποτέ;

Τις ημέρες των καταστροφικών πυρκαγιών. Είχαμε βγάλει σε ζωντανή σύνδεση πολίτη που είχε πει τη συγκλονιστική φράση «κάηκαν οι παιδικές φωτογραφίες των παιδιών μου, οι αναμνήσεις μου, έχω τα κλειδιά του σπιτιού μου στην τσέπη και δεν ξέρω τι να τα κάνω. Δεν υπάρχει σπίτι. Έγιναν όλα στάχτη». Με δυσκολία συγκράτησα τα δάκρυα μου.