Συγκινεί ο Νίκος Αλιάγας: «Ο πατέρας μου είναι ο άνθρωπος της χρονιάς»

Νίκος Αλιάγας

«Κοιτάζοντας το εξώφυλλο του “GQ” δεν βλέπω τον εαυτό μου. Βλέπω τον πατέρα μου. Δεν ξέχασα ποτέ τον νόστο του γιατί τον κουβαλώ και εγώ κάπου κρυφά μέσα μου".

Δεν είναι μόνο η ευγενική του φύση και η αμεσότητά του, αλλά και το ταλέντο του και ο αναλλοίωτος χαρακτήρας του που τον κάνουν να ξεχωρίζει. «Με τα κατορθώματα, την κομψότητα και το χάρισμά του ο Νίκος Αλιάγας άφησε το αποτύπωμά του το 2017». Και αυτό δεν το λέμε εμείς για να πλέξουμε το εγκώμιο ενός Έλληνα που διαπρέπει στο εξωτερικό, αλλά ένα από τα πλέον γνωστά περιοδικά της Γαλλίας που τον συμπεριέλαβε στη λίστα του με τους πιο «αγαπημένους» του γαλλικού κοινού. Ο Νίκος Αλιάγας είναι, άλλωστε, από εκείνους τους ανθρώπους που ό,τι κάνουν το κάνουν… καλά και αυτό το «καλά» ήρθε η ώρα να επιβραβευτεί.

[dfp_ads id=236982]

Ο γνωστός δημοσιογράφος μοιράζεται με το Secret των Παραπολιτικών και τη Σάσα Σταμάτη τη χαρά και τη συγκίνησή του για τη διάκριση αυτή. Άλλωστε, όπως έχει εξομολογηθεί και στο παρελθόν, η Ελλάδα είναι η οικογένειά του και «με την οικογένειά μας μοιραζόμαστε τις σημαντικές στιγμές». Ανάμεσα σε 10 άντρες και 2 γυναίκες που ξεχώρισαν και άφησαν το αποτύπωμά τους στη Γαλλία το 2017 το «GQ France» συμπεριέλαβε τον Νίκο Αλιάγα, ο οποίος επιλέχτηκε από το περιοδικό ως ο κορυφαίος παρουσιαστής για το 2017!

«Η διάκριση αυτή με τιμά ιδιαίτερα, διότι αποτελεί απόρροια προσωπικής δουλειάς και επαγγελματικής πορείας 30 ετών, εκ των οποίων τα 25 στη γαλλική τηλεόραση», εξομολογείται στο Secret ο Έλληνας παρουσιαστής, φανερά χαρούμενος για το γεγονός, και θυμάται από πού ξεκίνησε στη γαλλική πρωτεύουσα για να φτάσει να συμμετέχει σε τηλεοπτικά προγράμματα με ιδιαίτερα υψηλές τηλεθεάσεις. «Ξεκίνησα από το πολιτικό ρεπορτάζ, πέρασα από την παρουσίαση δελτίων ειδήσεων και ακόμα και σήμερα παρουσιάζω τα μεγάλα σόου της Γαλλίας. Η χώρα αυτή εμπιστεύτηκε έναν Έλληνα δεύτερης γενιάς, ένα παιδί μεταναστών χωρίς διακρίσεις και χωρίς το βύσμα κανενός. Μόνο με δουλειά».

Νίκος Αλιάγας

«Πιστεύω ακράδαντα πως η σκληρή δουλειά και η δίψα της αναζήτησης του καλύτερου είναι το μόνο που είχε νόημα», λέει για να συνεχίσει τονίζοντας πως «ένα βραβείο δεν σε κάνει καλύτερο επαγγελματία ούτε πρέπει να σε κάνει να εφησυχάζεις ως προς τη διάρκειά σου. Ίσως απλά να επιβεβαιώνει ότι όταν δουλεύεις με ήθος, αργά ή γρήγορα θα συναντήσεις την ανταπόκριση και τον σεβασμό απέναντί σου».

Όσο για όλα αυτά τα χρόνια στον λαμπερό κόσμο των media, ο Νίκος Αλιάγας αποκαλύπτει ότι «αυτά τα 30 χρόνια στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση της γαλλόφωνης Ευρώπης μού έμαθαν ότι δεν σου ανήκει τίποτα απολύτως, ακόμα κι όταν σε βλέπουν εκατομμύρια άνθρωποι κάθε μέρα. Μου έμαθαν επίσης πως είσαι πάντα περαστικός και πως το πρώτο συμβόλαιο που υπογράφεις δεν το υπογράφεις με τον καναλάρχη αλλά με τον κόσμο. Ένα συμβόλαιο ήθους και αξιοπρέπειας. όλα τα άλλα είναι κίβδηλα προσχήματα, πόζες και παραμύθια. Το ήθος δεν αγοράζεται ούτε εξαργυρώνεται. Χτίζεται καθημερινά δίχως καμιά εγγύηση εξασφαλισμένης επιτυχίας».

Τι νιώθει, όμως, τελικά ο Νίκος Αλιάγας με αυτήν τη διάκριση; «Κοιτάζοντας το εξώφυλλο του “GQ” δεν βλέπω τον εαυτό μου. Βλέπω το πρόσωπο ενός παιδιού που έφτασε στον σταθμό του Gare de Lyon έναν κρύο Φλεβάρη του ’64… Βλέπω τον πατέρα μου. Δεν ξέχασα ποτέ τον νόστο του γιατί τον κουβαλώ και εγώ κάπου κρυφά μέσα μου. Για εμένα αυτός είναι ο άνθρωπος της χρονιάς», αναφέρει στο «Secret» και καταλήγει με συγκινητικά λόγια για τον πατέρα του: «Γιατί μπορεί πριν από 6 μήνες να έφυγε από τη ζωή, αλλά βρίσκεται ακόμα και για πάντα μέσα μου σαν πυξίδα».