Συγκινεί η Ταμίλα Κουλίεβα με την συγνώμη της – «Δεν μπορέσαμε να το σταματήσουμε…»

Ταμίλα Κουλίεβα

"Λυπάμαι για τους ανθρώπους που υπέφεραν και υποφέρουν. Δυστυχώς η βία υπάρχει παντού. ελπίζω να μην επικρατήσει ο κυνισμός, γιατί οδηγεί στην καταστροφή" τονίζει, μέσα σε όλα, η Ταμίλα Κουλίεβα.

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram επέλεξε η Ταμίλα Κουλίεβα να τοποθετηθεί για το «τσουνάμι» καταγγελιών που έχει ξεσπάσει στον χώρο του θεάτρου. Ειδικότερα, η δημοφιλής ηθοποιός επέλεξε να δημοσιεύσει μια φωτογραφία από τα παρασκήνια της παράστασης «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρες» μαζί με την Λένα Δροσάκη και την Όλγα Πολίτου.

Με αυτό τον τρόπο και ένα μακροσκελές κείμενο, η Ταμίλα Κουλίεβα θέλησε να εκφράσει δημόσια την προσωπική της θέση ζητώντας συγγνώμη «που δεν μπορέσαμε να το σταματήσουμε».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ταμίλα Κουλίεβα συμπρωταγωνίστησε με τις δύο κυρίες στην παράσταση που ανέβηκε με επιτυχία στο θέατρο Κάτια Δανδουλάκη και στην οποία η Λένα Δροσάκη κατήγγειλε την ανάρποστη συμπεριφορά που δέχθηκε από γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη. Την παράσταση υπέγραψε τελικώς ο σκηνοθέτης Αντώνης Καλογρίδης.

Πιο συγκεκριμένα, η Ταμίλα Κουλίεβα σημείωσε χαρακτηριστικά στον προσωπικό της λογαριασμό: «Έγκλημα στο Orient Εxpress” – Αγκάθα Κρίστι – Θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη». Όταν το θέατρο είναι οι άνθρωποι… @lenakidrs @theatrekatiadandoulaki #όλγαπολίτου… Αλήθεια αναρωτιέμαι,τι είναι το θέατρο τελικά; Μην είναι τα ντουβάρια; Μην είναι οι κουίντες; Μην είναι τα ψηλά τα σκηνικά; Διότι όταν διαβάζω και ξαναδιαβάζω πως: » …το μεγάλο θύμα θα είναι το ίδιο το θέατρο. Το θέατρο δεν είναι μια δουλειά, είναι μια αποστολή και δεν θα ήθελα να τραυματιστεί σε μια τόσο σημαντική στιγμή. Αυτά τα θέματα θέλουν προσοχή. Πάντα ελλοχεύει η κοινωνική υποκρισία. Λυπάμαι για τους ανθρώπους που υπέφεραν και υποφέρουν. Δυστυχώς η βία υπάρχει παντού. ελπίζω να μην επικρατήσει ο κυνισμός, γιατί οδηγεί στην καταστροφή».

«Όταν διαβάζω λοιπόν, προσπαθώ να χωνέψω την εικόνα που μου έρχεται από αυτά τα λόγια. Ένα χέρι που σηκώνει ένα χαλί και θέλει να κρύψει τη σκόνη από κάτω. Που είναι σ’ αυτά τα λόγια οι άνθρωποι; Γιατί το θέατρο είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Είναι μια συλλογικότητα. Ένας ιερός αόρατος δεσμός, θεατών, καλλιτεχνών, τεχνικών συντελεστών, σε μια αέναη ανταλλαγή, συναισθηματικών εκρήξεων, συγκινήσεων και εκπλήξεων. Μια χαρμολύπη κάθαρσης, μια πρωτίστως ψυχική διαδρομή» πρόσθεσε η πρωταγωνίστρια. «Σ’ αυτή λοιπόν την κοινή διαδρομή, κυνισμός είναι να μην αναγνωρίζει κάποιος την διαφορά ανάμεσα στον ΘΥΤΗ και το ΘΥΜΑ, να μην αναφέρει τον πόνο που προκαλεί στη ψυχή και το σώμα ή εκμετάλλευση της θέσης ισχύος, του ενός στον άλλο, με σκοπό την ικανοποίηση του σκοτεινού ΕΓΩ του. Το Θέατρο όμως δεν είναι ΕΓΩ είναι ΕΜΕΙΣ. Και εδώ δεν χωράνε λεκτικές παραφυάδες».


«Είμαστε δίπλα σε όλες τις φωνές που πνίγονται κάτω από το βάρος του φόβου, σε όλες και όλους, όσους αισθάνονται την βία και την ακαθαρσία, να τους πνίγει την φωνή. Τους κρατάμε το χέρι σιωπηλά και τους ζητάμε συγγνώμη, συγγνώμη που δεν μπορέσαμε να το σταματήσουμε» κατέληξε η Ταμίλα Κουλίεβα.