Συγκινεί η σύζυγος του Γιώργου Βασιλείου – «Μόλις χτυπήθηκε ρώτησε τον γιατρό μου απομένουν 5 μήνες ζωής;»

Γιώργος Βασιλείου

"Σηκώνομαι και βλέπω τον Γιώργο μου, με το σώμα του σε όρθια στάση στο κρεβάτι και το κεφαλάκι του πλάγια" ανέφερε η Λία Θερμογιάννη - Βασιλείου.

Στο Λοιπόν και την Μαρία Σοφιανού έδωσε συνέντευξη η σύζυγος του Γιώργου Βασιλείου, Λία Θερμογιάννη – Βασιλείου. Η ίδια μίλησε για το πως έφυγε ο γνωστός ηθοποιός αλλά και πως βιώνει την απώλειά του.

Τι σκέφτεστε τώρα για τον αγαπημένο σας;

Ότι μου έφυγε πολύ γρήγορα. Είχα βρει το μισό μου, το υπόλοιπό μου. Ήμουν τυχερή μέσα στην ατυχία μου. Γιατί να τον χάσω, 65 χρονών, ένα θηρίο…

Έγινε και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα…

Ο Βασιλείου το έλεγε… Λαβωμένος δεν ζει. Να φανταστείς ότι πήγαμε στον γιατρό για έναν απλό βήχα που είχε. Αυτό που με θορύβησε, είναι η μεγάλη του διάρκεια. Μόλις «χτυπήθηκε» ρώτησε τον γιατρό «μου απομένουν 5 μήνες ζωής;» Δε γνωρίζαμε ακόμα από τι νοσούσε, καθώς στην αρχή αμς είπαν ότι μάλλον είναι χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια. Μετά το βρήκαμε με παραπάνω εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε. Έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Ο Γιώργος δεν ανήκε εδώ, δεν ήταν γήινος…

Πάλεψε όμως και όλα έδειχναν να το ξεπερνάει…

Έτσι ακριβώς. Πλησίαζε στο τέλος των χημειοθεραπειών και είχαμε πάρει εξιτήριο. Μια Κυριακή, ένιωσε μια αδιαθεσία, πήγαμε στο νοσοκομείο, όπου θα του έκαναν εξετάσεις για να εντοπίσουν τη λοίμωξη και τον κράτησαν μέσα. Ξαπλώνει το βράδυ κι εγώ εκεί δίπλα του στο στο δωμάτιο, του λέω «Άντε Γιώργο μου κοιμήσου να ξεκουραστείς». Έτσι κι έγινε, κοιμηθήκαμε. Ξαφνικά έρχεται ο γιατρός, με σκουντάει να ξυπνήσω. Σηκώνομαι και βλέπω τον Γιώργο μου, με το σώμα του σε όρθια στάση στο κρεβάτι και το κεφαλάκι του πλάγια. Σηκώθηκε, ίσως κάτι να μου πει, αλλά εγώ δεν τον κατάλαβα μέσα στον ύπνο μου. Ευτυχώς έφυγε ανώδυνα και ήμουν δίπλα του. Αυτό είναι που με παρηγορεί.