Συγκινεί η Σάσα Σταμάτη για τον Τζίμη Πανούση: «Τζιμάκο γύρνα πίσω, μου λείπεις»

Στις 13 Ιανουαρίου του 2018 έφυγε από τη ζωή ο Τζίμης Πανούσης έπειτα από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 64 ετών.

Η πρώτη συνάντηση με τη Σάσα Σταμάτη  έγινε το 2005 όταν μαζί με την συνάδελφο της Νίκη Κώτσου, με την οποία  εργάζονταν σε καθημερινή εφημερίδα, πήγαν να δουν την παράστασής «OLA SKATA» που σημείωνε τεράστια επιτυχία και στην συνέχεια τον επισκέφτηκαν στο καμαρίνι για συνέντευξη. Ο ανατρεπτικός Τζίμης Πανούσης για μια ακόμα φορά τις ξάφνιασε αφού τους υπέγραψε πάνω σε χαρτί υγείας.  Η τελευταία φορά που τον συνάντησε η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια ήταν στην Επίδαυρο, το  2018  όταν  τον ρόλο του Τρυγαίου ερμήνευε ο απρόβλεπτος Τζίμης Πανούση στην αριστοφανική «Ειρήνη». Ο κόσμος τον είχε αποθεώσει και σε αυτήν του την εμφάνιση.

Η Σάσα Σταμάτη που ήταν μεγάλη φαν του και παρούσα σε κάθε του παράσταση δεν μπορεί να ξεχάσει τις απίστευτες στιγμές που έζησε παρακολουθώντας τον αλλά και μιλώντας μαζί του «Τζιμάκο γύρνα πίσω ή έστω  τηλεφώνα. Μου λείπεις. Ήσουν, είσαι και θα είσαι  αναντικατάστατος» δηλώνει στα Παραπολιτικά.

Ο Τζίμης Πανούσης γεννήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου του 1954 από Μικρασιάτες πρόσφυγες γονείς -τον Θεόδωρο και τη Φωτεινή- στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Χολαργό. Το 1973 βρήκε από αγγελία δουλειά σε περιοδεύοντα θίασο. Στη συνέχεια εγκατέλειψε το θίασο για να δουλέψει ως υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα από την οποία παραιτήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μουσικά δήλωνε αυτοδίδακτος και έπαιζε λίγο απ’ όλα. Πρώτες προσπάθειες στο χώρο της μουσικής έγιναν με το σχήμα «Χαρούμενη Κουδουνίστρα» όταν ακόμα ήταν στο Γυμνάσιο. Στα μέσα με τέλη της δεκαετίας του 1970 σχηματίστηκαν οι Μουσικές Ταξιαρχίες από τον Τζίμη Πανούση (φωνή, στίχοι, μουσική) και τους Σπύρο Πάζιο (κιθάρα, synthesizer, έγχορδα), Γιάννη Δρόλαπα (ηλεκτρική κιθάρα), Βαγγέλη Βέκιο (τύμπανα) και Δημήτρη Δασκαλοθανάση (μπάσο). Στη συνέχεια προστέθηκε και ο Van Svarnas (σαξόφωνο).

Η πρώτη τους εμφάνιση σε κοινό έγινε το 1980 στο «Skylab» στην Πλάκα, ενώ η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά είναι ο δίσκος Μουσικές Ταξιαρχίες που κυκλοφόρησε από την MINOS-EMI το 1982. Νωρίτερα (το 1980) είχε κυκλοφορήσει μία ανεξάρτητη παραγωγή σε κασέτα, το «Disco Tsoutsouni».