Συγκινεί η Nia Vardalos: «Τον έχασα, ήρθε η πανδημία, δεν μπορούσαμε να βρεθούμε όλοι μαζί να τον πενθήσουμε»

Νία Βαρντάλος

"Έγραφα και τα δάκρυα έτρεχαν από τα μάτια μου", παραδέχεται η Ελληνοαμερικανή ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Η Nia Vardalos ετοιμάζεται για την κυκλοφορία της νέας της ταινίας με τίτλο «Γάμος αλά ελληνικά 3», που έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες στις αρχές Σεπτέμβρη.

Η Ελληνοαμερικανή ηθοποιός και σκηνοθέτης παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Marie Claire και τη δημοσιογράφο Γαλάτεια Λασκαράκη, όπου μεταξύ άλλων περιγράφει το παρασκήνιο πίσω από τη σύλληψη της ιδέας για τη νέα της παραγωγή, εξομολογούμενη τις δύσκολες στιγμές μετά τον θάνατο του πατέρα της.

«Έχασα τον πατέρα μου τον Μάρτιο του 2020 και έχασα και τον κινηματογραφικό μου μπαμπά Μάικλ Κονσταντίν την ίδια εποχή. Και έγραψα γι’ αυτό. Και ήταν πολύ δύσκολο. Έγραφα και τα δάκρυα έτρεχαν από τα μάτια μου», παραδέχεται η Nia Vardalos.

«Όταν έχασα τον μπαμπά μου, ήρθε η πανδημία. Δεν μπορούσαμε να βρεθούμε όλοι μαζί για να πενθήσουμε. Γι’ αυτό δημιούργησα μια χαρούμενη ιστορία όπου ο πατέρας της οικογένειας μας ζητά ως τελευταία επιθυμία του να πάμε πίσω στην Ελλάδα, στο χωριό, και να ξαναβρούμε τον εαυτό μας.

Έτσι και γίνεται, πηγαίνουμε στο χωριό του πατέρα μας και ανακαλύπτουμε εκ νέου τον εαυτό μας ως οικογένεια», περιγράφει η ηθοποιός σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

«Όταν γράφω μια ταινία, τη γράφω με ελπίδα. Κάθομαι στον υπολογιστή μου στο σκοτάδι, μόνη μου, χωρίς wi-fi, και δημιουργώ μια ιστορία που θέλω να διηγηθώ. Προέρχομαι από μια οικογένεια παραμυθάδων.

Όμως, στην πραγματικότητα, ποτέ μέσα μου δεν πίστευα ότι θα ήταν δυνατόν να μπορέσω να κάνω γυρίσματα στην Ελλάδα», επισημαίνει η Nia Vardalos για την επερχόμενη ταινία της.